Aquest és el resum de la part del projecte fet pels alumnes de 3r PMAR.  Al principi, ens varem juntar amb parelles i varem crear entre tots una pàgina web sobre com llegir les etiquetes i sobre la sal.  Després ens ho vàrem preparar i estudiar i vàrem fer moltes de pràctiques.

El següent que vàrem fer va ser calcular quina és la quantitat de sal que hem de menjar i com demostrar-ho amb una cullera petita (5g de sal per dia).

Els alumnes de ciències aplicades de 4t, el primer que vàrem fer va esser una recerca d’envasos d’aliments que consumim diàriament. Vàrem decidir fer un pòster perquè era més atractiu a la vista i entre tots en vàrem decidir el disseny.

Varem cercar la informació de la quantitat de sucre i greixos recomanada per l’OMS. Recomana consumir 25g de sucres però permet consumir  50g de sucre com a màxim i un 2% de greixos saturats al dia.

Després vàrem fer una recerca de quina quantitat de greixos i sucre té cada aliment i al pòster, juntament  amb l’envàs de l’aliment, posàrem al costat la quantitat de sucre i saïm amb una bossa.

Quan acabàrem els preparatius, vàrem organitzar els grups de tercer (sal) i quart (sucre) per anar cada grup a una classe de 1r i 2n d’ESO explicant tot això que havíem descobert.  Hi havia gent molt amable que feia moltes preguntes i estava interessada en el que fèiem, però també hi havia gent que era un poc maleducada. I després d’escoltar la nostra exposició hi havia gent que estava disposada a canviar la seva alimentació  per dur una millor salut i hi havia gent que no.

Ens ho vàrem passar molt bé explicant tot el que hem après i ens agradaria fer un altre projecte.          

Ha estat una molt bona experiència ja que la nutrició és imprescindible, perquè està present sempre a la nostra vida. Hem tingut una bona cooperació amb el grup de 4t i ha donat un bon resultat, hem après moltíssim els uns i els altres.