Go to Top

Un dia estrany a la biblioteca

Fa unes setmanes vaig anar a la biblioteca amb uns amics a cercar informació per uns treballs que havíem de fer per català. Era quasi hora de partir quan ens vàrem adonar que en Llorenç estava profundament adormit. L’intentarem despertar de totes les maneres possibles, però no reaccionava, fins que al final va obrir els ulls, ens va mirar, i va començar a parlar en català antic.

La nostra sorpresa anava augmentant a mesura que ell ens parlava i ens contava històries una darrera l’altra.

Ens va contar que acabava d’arribar de Terra Santa, que també havia viatjat per Àfrica i per tota Europa. Quan li demanàrem que per què viatjava tant ens va dir que era missioner i que havia de predicar la paraula de Jesús. Na Maria li va demanar d’on treia els diners per viatjar tant i ell, tot sorprès, ens va dir que havia venut les seves terres i totes les seves propietats per poder donar l’herència a la seva dona i fills i per poder viatjar.

Suposo que va veure les nostres cares de sorpresa i, sense demanar-li, ens va contar que durant cinc dies seguits havia tingut la mateixa visió: se li apareixia Jesucrist a la creu. Això va fer que canviés la seva manera de pensar i de veure la vida i va decidir fer-se missioner. Va abandonar la seva terra i la seva antiga vida i es va dedicar a ensenyar la paraula de Crist.

Tots vàrem començar a riure pensant que en Llorenç ens estava prenent el pèl, però es va enfadar molt i ens va començar a cridar en una llengua que no enteníem i que més tard sabríem que era àrab.

Arribat aquest punt li vaig demanar qui era, ell em va contestar que el seu nom era Ramon Llull, nascut a Mallorca l’any 1232, fill de Ramon i d’Isabel.

Dit això es va tornar a dormir i en despertar no es recordava de res.

Paula Zaurín (S2B)