Go to Top

Qui sóc?

Despert i em trob a una habitació, què faig aquí? Millor dit, qui sóc? No record res del que he fet, només del meu nom, Laura. Mir al voltant de l’habitació i no trob res que em resulti conegut, però, de sobte veig que tenc algunes paraules escrites al braç: “Ramon Llull” i “1232, Llibre del Fi”. Què significa? L’única opció que se m’ocorr és cercar informació d’aquest personatge i intentar relacionar-lo amb l’altre missatge.

Vaig a la biblioteca que és més a prop i agaf un llibre sobre Ramon Llull. Començ a llegir i veig que va ser un gran personatge i que va escriure uns grans llibres. Un d’ells em crida l’atenció: Llibre del Fi, l’única opció que em ve al cap és anar a cercar aquest llibre i cercar la pàgina 1232. Quan el trob, cerc la pàgina. 1229, 1230, 1231…  Dins el full hi ha un paper, em sembla que no pertany al llibre. La nota diu: “Sé tot el que vols saber, si ho vols entendre tot hauràs de venir a les 18:30 a la Plaça Major, davall la torre del rellotge.” Són les 14:30, què puc fer fins a aquesta hora? Només se m’ocorr tornar a aquella casa, esperar i cercar alguna pista que em pugui ajudar a recordar.

Quan arrib, començ a fixar-me en els petits detalls de la casa. Té una gran sala amb moltes prestatgeries amb calaixos. Tot d’una, em pos a cercar pels caixons, però només trob fotografies, papers, rebuts d’electricitat, doblers, una cartera… Potser sigui meva? No ho sé. Obr la cartera i veig les targetes amb un nom: Laura Carbonell. Bé, ara ja sé el meu nom, no és molt, però per algun punt hem de començar. Cerc i cerc, encara que no trob res. Mir l’hora, ja són les 17:45, el millor que puc fer és anar a cercar la Plaça Major i aquesta torre amb un rellotge.

Arrib a la plaça i tot d’una veig la torre, són les 18:28! He de córrer o no arribaré a temps i perdré l’única oportunitat de saber qui sóc. Just quan el rellotge comença a sonar, arrib a la torre, només hi ha una home allà, em diu:

-Hola Laura, estàs preparada per saber la història de la teva vida, el què t’ha passat i el per què de tot?

-És clar que sí.- No sé el que m’ha passat i ja és hora de saber-ho, afrontar-ho i començar una nova aventura.

Xisca Tomàs (S2B)