Go to Top

La vertadera història de “Ramon Llull”

No…no pot ser! Increïble… I ara? Què puc fer?… Ja ho tenc! L’escriuré, per revelar la verdadera història, i que ningú l’oblidi!

La vertadera història de “Ramon Llull”

Un día del 1232 varen néixer dos bessons exactament iguals, Ramon Llull i Albert Llull. Varen créixer, jugar i estudiar junts fins que arribà el moment d’elegir la seva carrera. Un va voler ser monjo (Albert Llull), mentre que l’altre es va dedicar a ensenyar i donar coneixements al rei Jaume II (Ramon Llull).

Un dia, en Ramon Llull va rebre 5 visions, les quals varen canviar la seva vida i varen fer que començàs a defensar el cristianisme. Primer va vendre tot el que tenia i ho va repartir entre la seva dona i els seus fills, es va convertir en ermità i va començar a estudiar àrab mentre escrivia llibres de filosofia i ciències.

Fins aquí tot va correcte, però el que ningú sap és que el seu germà, Albert Llull, és el que li va ajudar a convertir-se en ermità que predica Déu, perquè quan va sentir que el seu bessó havia tengut 5 visions, es va dedicar totalment a la cristiandat. Va començar a desenvolupar hipòtesis i tesis sobre la religió. Aquest interés es va convertir en una obsessió, la qual va dur a una mania.

Un dia, n’Albert va pensar que seria una bona idèa fer una revolució en contra del Papa perquè organitzàs una creuada, però aquesta acció va dur al seu empresonament.

Un any més tard va ser alliberat perquè era germà del famós Ramon Llull. Però ell segueix amb la flama del seu cor, que vol cremar la falsa religió dels “infidels” (musulmans, hebreus, hinduistes…).

Dos anys després de la seva alliberació, Albert Llull va convèncer el seu bessó perquè canviassin les seves identitats. En Ramon Llull ho va aceptar, perquè estimava el seu germà Albert. Després d’haver organitzat el canvi de personalitats, començà a viatjar, viure i cristianitzar com si fos el seu germà. Fins i tot va fer un sistema de tesis que duien a una solució, la qual sempre era relacionada amb Déu.

Tot això el va fer famós i va fer que rebés ajuda per part del Papa. Això de n’Albert, més els llibres que va fer en Ramon, varen crear el personatge que nosaltres coneixem com a “Ramon Llull”.

VIKTOR DIANOV 2SA