Go to Top

Carronya per falcons

 Na Sílvia no ho podia entendre. Què li havia passat, allà? Mai no havia tingut por als falcons. Ara, un d’ells s’havia apropat i ella havia començat a xisclar, davant set dels seus millors amics.

  Quan va arribar a casa, va reflexionar sobre el que havia passat a la reserva. Per què s’havia atracat tant aquell falcó? Quan na Sílvia s’havia girat, gairebé ja el tenia al damunt, i quasi havia arrabassat el cap a la noia. Cap dels seus amics l’havia ajudada, ni tan sols el seu xicot! De fet, tots havien començat a riure. No podia creure com, després de tots els favors que els havia fet al llarg de la seva vida, li haguessin fet una broma com aquesta.

  A més de la broma, el falcó havia estat a punt de matar-la. No s’ho podia creure, es pensava que eren els seus millors amics! Per calmar-se, es va dutxar i va encendre el youtube. Va pensar que potser un parell de vídeos divertits l’ajudarien a oblidar-se del que havia passat.

  Amb llàgrimes als ulls, va escriure al teclat “Vídeos més divertits del 2012”. El primer vídeo que va sortir a la pantalla era de pallassos. No el pensava veure: no tenia massa bons records del circ. El segon vídeo que va aparèixer a la pantalla va ser… No ho podia creure. Va aguantar la respiració. Es titulava “Carronya per a falcons”.

  Va engegar el vídeo. Efectivament, era ella. Va veure com el falcó l’atacava una vegada i una altra. Va tornar a començar a plorar en silenci: la seva vida s’havia enfonsat en un tres i no res. Va veure com els likes pujaven de cent en cent. Al cap d’una hora, el vídeo en tenia quasi cinc-cents mil.

  Encara plorant, na Sílvia se’n va anar a ficar a la rentadora la roba que havia duit per anar a la reserva. Però, una altra vegada, va quedar sense respiració. La rentadora estava plena d’una mescla de carn picada i sabó. Havia estat una broma molt cruel. Però per què? Els seus amics sempre havien tingut una bona relació amb ella. No ho podia creure. Potser hauria de fer com Ramon Llull: deixar-ho absolutament tot per anar-se’n a dalt d’una muntanya i pregar tota la resta de la seva vida. De tota manera, la noia va pensar que així no arreglaria res. Ella era activa, necessitava diversió, per això feia feina com a domadora de falcons.

  El dia següent, na Sílvia va tornar a obrir el youtube. Era increïble: el vídeo ja tenia dos milions de likes. Almenys dos milions de persones ja l’havien vist.

  Ara, na Sílvia haurà de trobar nous amics, amics de fiar amb qui pugui sentir-se segura. I no serà fàcil, perquè el vídeo s’anirà escampant per Internet i la majoria de les persones de la seva edat el veuran en algun moment. Potser fins i tot haurà de viatjar a un altre país per trobar una persona que no hagi vist el vídeo, algú en qui realment pugui confiar.

Pau Fiol Vicens 2n ESO A