Go to Top

podcast

Com escoltar el podcast?

Podeu escoltar el podcast de tres maneres:

A través de la nostra aplicació que et pots descarregar aquí Recordau activar les notificacions i us avisarem quan hi hagi episodis disponibles.

app store google play

A través de la nostra web, quinzenalment, surt publicat el nou episodi a la secció de notícies i a l’arxiu que teniu just aquí:

A través d’una aplicació de podcast. Si us descarregau una aplicació de podcast al vostre mòbil, simplement haureu d’utilitzar el cercador de l’aplicació per trobar el Fora de Lloc i subscriure-s’hi. Així, l’aplicació cada vegada que es publiqui un nou programa el descarregarà automàticament i el podreu escoltar quan vulgueu.

Si teniu dispositiu android podeu optar per podcast republic, o pocket casts i, si teniu dispositiu IOS podeu optar per l’aplicació que us ve per defecte al sistema podcasts o per overcast.

fdlpodcast

Què és el podcàsting?

El podcàsting és un mitjà de difusió d’arxius multimèdia mitjançant un sistema de redifusió RSS que permet els usuaris subscriure’s i descarregar-se els episodis automàticament als seus dispositius.El tema podcàsting apareix com l’acrònim de les paraules pod (d’iPod) i broadcast. Va ser usat per primera vegada per Ben Hammersley a The Guardian el 12 de febrer de 2004 per descriure la possibilitat de escoltar àudio en reproductors portàtils. A partir d’aquí es comença a popularitzar el format ja que el cost de producció és molt baix i ràpidament se transforma amb una plataforma ideal para augmentar la comunicació entre emissor i receptor. Això fa que, tant les ràdios professionals com molts de ciutadans amb iniciativa, utilitzin aquest mitjà com a eina de comunicació, informació i difusió.

FullSizeRender

L’IES Joan Alcover publicà el primer podcast l’any 2009 i el distribuir conjuntament a través d’un RSS i el canal de youtube del centre. L’èxit d’aquesta iniciativa pedagògica, que desenvolupa, a la vegada, aspectes comunicatius, cooperatius i creatius, fa que l’any 2015 l’FDL Podcast entri a forma part del repositori més gran de podcast que existeix a iTunes i que es distribueixi a través dels canals de podcàsting més utilitzats arreu del món.