Go to Top

La vertadera història de la Mona Lisa de Mario Francos Perez

Com tots sabeu, “La Mona Lisa“ la va pintar Da Vinci, però sabeu la vertadera historia de “La Mona Lisa“?
Doncs això era un dia normal i corrent quan en Leonardo, fent una volta pel poble cercant inspiració, es va adonar que havia d’exposar un quadre l’endemà en una conferència de les belles arts i no tenia res.
De la tranquil•litat va fer un canvi molt brusc a la impaciència i a la pressa i es va posar mans al quadre, però no hi havia res que l’inspiràs.
Va estar hores i hores i més hores pensant, però no se li va ocórrer res.
A les tantes de la nit la porta va sonar. En Leonardo, molt espantat, va obrir i es va trobar amb una bella donzella que s’havia perdut fent un passeig pel bosc. Ella li va demanar ajuda i en Leonardo, sense pensar-ho dues vegades, la va deixa passar, i la donzella, molt cansada, es va deixar caure en el sofà i allà es va quedar. En Leonardo li va posar una manteta perquè no tingués fred i, intentant no fer renou per no despertar-la, va colpejar el suport del quadre, però gràcies que es va llançar a terra per agafar-lo, no va caure. En col·locar-lo, just estava la bella donzella darrere del quadre dormida, i Da Vinci es va parar a pensar un moment comparant com quedaria i… papam, se li va encendre la bombeta.
Al matí següent, quan es va despertar, abans d’anar-se’n la bella donzella, Leonardo li va demanar si podria fer de model pel seu quadre. La donzella s’ho va pensar i va dir que havia quedat amb el seu nuvi i no podia quedar-se. Leonardo, desesperat, va perseguir  la donzella per tot el palau. Estant en el jardí, de sobte de les mates va sortir un ferotge llop que s’havia colat per un tros de la tanca que estava rompuda i va atacar la donzella . AleshoresLeonardo li va posar el pal a la boca. Varen córrer cap al palau i varen avisar als guàrdies, que se’n varen encarregar. La donzella, com a recompensa, el va deixar tenir-la de model. Era la seva salvació, perquè quedaven 3 hores per a la conferència; en acabar Da Vinci va preguntar a la donzella com es deia, i la donzella tota avergonyida, amb un somriure d’orella a orella va contestar: “Lisa”. I Da Vinci tot seguit va dir:
– Doncs, senyors, la mona Lisa ja està acabada.
Varen arribar a la conferència amb el quadre i tothom va quedar amb la boca oberta. I així es com “La Mona Lisa“ va acabar sent un dels quadres més importants de la història.