Dia 25 d’octubre, els alumnes de religió de 1r batxillerat vàrem fer una visita a la Seu organitzada pel professor Carles Tamayo.

La Seu des de l’inici va impactar moltíssim. La seva construcció va durar gairebé tres segles i va ser una de les catedrals més altes en la seva època. Des de llavors, hi ha hagut diversos canvis: els més destacats han estat la reforma de Gaudí i Miquel Barceló. La reforma d’Antoni Gaudí l’any 1904 va ser criticada fortament pels mallorquins pel gran canvi que va dur a terme. L’obertura de les finestres, el canvi del “Corredor dels Ciris” i la supressió d’elements religiosos varen convertir una catedral d’un estil tancat i trist en un estil lluminós i alegre. Finalment Gaudí decidí anar-se’n sense acabar l’obra per les constants crítiques.

L’altre canvi destacat fou la reforma a la capella de Sant Pere l’any 2001 per Miquel Barceló. L’artista mallorquí va representar en un mural de 300m2 el miracle de la multiplicació dels pans i peixos i la vida i la mort. Aquesta reforma també fou criticada perquè Barceló no era creient cristià i deien que l’obra no quedava estèticament bé amb la resta d’obres.

Juan Francisco Nieto Alemany | 1r de batxillerat B