Els alumnes de tercer d’ESO B de l’institut Joan Alcover visitàrem aquest lloc on realitzàrem distintes activitats que ens van permetre aprendre fora de l’aula de manera divertida.

El passat 30 d’octubre un grup de vint alumnes de tercer d’ESO B acompanyats de quatre professors vàrem anar d’excursió a la Comuna de Bunyola. Va ser una excursió molt productiva, ja que ens va permetre fer moltes coses en només un dia. Primer vàrem poder fer senderisme per la muntanya i així varem practicar esport i canviàrem una mica la rutina de cada dia. Mentre caminàvem també vàrem poder demanar a la gent que ens trobàrem que feien allà, per conèixer una mica les activitats que es duen a terme a la zona. No hi havia gaire gent, suposam que perquè era durant la setmana i a més el temps era plujós. Tot i això vàrem poder xerrar amb persones de diferents llocs i cultures que es varen mostrar molt simpàtiques a l’hora de respondre o entendre el que intentàvem demanar.

A més, també vàrem poder gaudir del paisatge natural, que era molt bonic, i descobrir coses tradicionals de l’illa com, per exemple, els forns de calç, que es feien per obtenir aquest material cremant pedres calcàries.

Més tard ens vàrem organitzar per poder ajudar al manteniment de la comuna netejant una zona molt bruta. Vàrem agafar unes quantes bosses i a unes hi tiràvem les botelles, llaunes i altres residus de plàstic, i a altres, el vidre. Trobàrem tanta brutor que quasi no ens varen bastar les bosses però va ser una activitat que va fer que veiéssim que hem de ser més nets. Mentre recollíem el fems també vàrem aprendre a treballar en equip, ja que ens havíem d’organitzar per no perdre temps.

Després vàrem tornar a caminar una mica per arribar a l’aturada del bus. Mentre baixàvem la muntanya vàrem poder veure coses molt curioses, com cases fetes dins coves o animals com ovelles i cabres. Quan vàrem ser a l’aturada, mentre esperàvem, vàrem jugar a un parc on ens ho passàrem molt bé. Finalment vàrem agafar el bus per tornar a casa.

Va ser una experiència molt interessant i ens agradaria molt fer més excursions com aquesta. Va ser una manera molt agradable i diferent d’aprendre fora de l’aula sense haver d’utilitzar llibres o ordinadors.

Catalina FERRER MARTÍNEZ, Paula GARCÍA MATAS, Liam HERRERO MOCHÓN

El passat dilluns, 12 de novembre, vàrem assistir a la conferència titulada La revolució de Google, en el Caixafòrum. A pesar que no coneixíem tots els conceptes matemàtics implicats a la presentació, el conferenciant ens ho va poder deixar tot molt clar d’una manera visual i dinàmica. L’hora i mitja de conferència va passar molt de pressa i ens vam quedar amb ganes de més. De segur que a tota la classe li va agradar la xerrada i va aprendre.

Jaume Cortès Grimalt, B1A