Aquest és el resum de la part del projecte fet pels alumnes de 3r PMAR.  Al principi, ens varem juntar amb parelles i varem crear entre tots una pàgina web sobre com llegir les etiquetes i sobre la sal.  Després ens ho vàrem preparar i estudiar i vàrem fer moltes de pràctiques.

El següent que vàrem fer va ser calcular quina és la quantitat de sal que hem de menjar i com demostrar-ho amb una cullera petita (5g de sal per dia).

Els alumnes de ciències aplicades de 4t, el primer que vàrem fer va esser una recerca d’envasos d’aliments que consumim diàriament. Vàrem decidir fer un pòster perquè era més atractiu a la vista i entre tots en vàrem decidir el disseny.

Varem cercar la informació de la quantitat de sucre i greixos recomanada per l’OMS. Recomana consumir 25g de sucres però permet consumir  50g de sucre com a màxim i un 2% de greixos saturats al dia.

Després vàrem fer una recerca de quina quantitat de greixos i sucre té cada aliment i al pòster, juntament  amb l’envàs de l’aliment, posàrem al costat la quantitat de sucre i saïm amb una bossa.

Quan acabàrem els preparatius, vàrem organitzar els grups de tercer (sal) i quart (sucre) per anar cada grup a una classe de 1r i 2n d’ESO explicant tot això que havíem descobert.  Hi havia gent molt amable que feia moltes preguntes i estava interessada en el que fèiem, però també hi havia gent que era un poc maleducada. I després d’escoltar la nostra exposició hi havia gent que estava disposada a canviar la seva alimentació  per dur una millor salut i hi havia gent que no.

Ens ho vàrem passar molt bé explicant tot el que hem après i ens agradaria fer un altre projecte.          

Ha estat una molt bona experiència ja que la nutrició és imprescindible, perquè està present sempre a la nostra vida. Hem tingut una bona cooperació amb el grup de 4t i ha donat un bon resultat, hem après moltíssim els uns i els altres.

El passat mes de març els alumnes de 3rP vàrem visitar el Parc Natural des Salobrar i es Trenc i Ses Salines de Campos, com a part del projecte que hem treballat al llarg del curs sobre la sal.

Ha estat una molt bona experiència, ja que la nutrició és imprescindible perquè és present sempre a la nostra vida. Hem tingut una bona explicació per part dels professors i els guies i ho hem entès tot perfectament. Ha estat molt interessant, encara que hem caminat moltíssim.

Pensam que aquesta activitat ha estat genial, perquè crèiem que només visitaríem unes muntanyes de sal, però hem fet molt més, des de veure animals bonics com ànecs i flamencs, berenar a la platja, veure com es fa la sal, etc. El millor d’aquesta excursió va ser la guia d’aquest viatge, era molt amable i ens explicava molt bé tot mentre passàvem per aquell parc natural tan xulo. Gràcies a tots els que ho varen fer possible.

Leo Montaño i Guillem Pomar

Estrenam el nou espai del centre amb I de Filippo, una obra de Produccions de Ferro que no ens ha deixat gens indiferents. Aquesta creació tracta de la il·lusió i la màgia del teatre des de dins, explicant també tot l’esforç que comporta viure de l’art. Ho fan emprant com a fil de la història l’actor, director i dramaturg Eduardo de Filippo, per tant, està ambientada al segle XX. Dins una escenografia preciosa i original, els protagonistes, n’Eduardo (Toni Gomila) i la seva dona Puppella (Catalina Florit), tenen un objectiu molt clar: aconseguir l’èxit damunt l’escenari i que comporti una estabilitat mínima econòmica per poder formar una família, però no serà fàcil.

 

A l’obra es plantegen tots els problemes que sorgeixen a l’hora de pretendre subsistir amb una feina infravalorada, on és difícil fer-se un lloc. Crec que la podria recomanar a tothom, i en especial a tota aquella gent que (com jo) voldria poder fer feina del que més li agrada sense tants de problemes.

 

Maria de Lluc Ruiz Cortés, B1C

Terra de somnis ens mostra la singularitat i asimetria del mon rural de l’Índia. Es la clau d’acces a l’Índia mes desconeguda, un mapa social on les ombres recuperen la vida. Un escenari on es confon el passat amb el present, el natural amb el sobrenatural i el fantàstic.

Els alumnes de Cultura Audiovisual han anat a la Caixafòrum per poder veure les fotografies de na Cristina García Rodero i gaudir-ne.

 

Juan García Picazo