El passat 5 de maig l’institut va rebre la visita del conseller d’Educació i Universitat,  Martí March i Cerdà; acompanyat de Jaume Ribas, director general d’Innovació i Comunitat educativa; i de Rafaela Sánchez, directora general de Personal Docent. Tant l’alumnat com el professorat de l’institut va tenir l’oportunitat de posar sobre la taula un quadern de peticions que, per part dels alumnes, es centraven en la nova llei educativa (LOMQE) i el que comportarà de cara al futur, així com l’alt nivell de fracàs escolar a les Illes Balears, situat entre els més alts de l’estat. Finalment, com no hi podia faltar, parlàrem també de la inversió en les noves tecnologies, així com el projecte A21 incorporat per primer any al centre pels alumnes de 1r de Batxillerat i que es pretén implantar als altres cursos de cara als anys vinents.

El conseller va respondre les nostres qüestions a través del podcast de l’institut, Fora de Lloc, la qual cosa va suposar un repte per part dels alumnes i un grau de responsabilitat, ja que són moltes les dificultats pendents de resoldre a l’ensenyament públic que li volíem plantejar.

Pel que fa a la intervenció del conseller al nostre podcast, va expressar quins són els projectes del seu departament i va mostrar molt d’interès pel projecte a21, el qual podria arribar a ser un referent per a les altres escoles. També es va posicionar en contra de la LOMQE i ens va assegurar que la seva conselleria va defensar l’eliminació de les revàlides. Després de contestar les peticions dels alumnes, va reunir-se amb el claustre de professors i amb l’associació de pares i mares, que també varen tenir l’oportunitat de fer-li arribar totes les demandes per a la millora del nostre centre.

Fa pocs dies els alumnes de l’IES Joan Alcover de la classe de 4 ESO A, vàrem tenir una visita a l’IES Politècnic amb el motiu d’obtenir informació més detallada pel que fa a la formació professional. Mai havia anat al centre i m’ha causat una molt bona primera impressió, ja que hi havia molts espais de treball especialitzats, a més d’un ambient productiu i agradable a cadascun dels tallers, els encarregats han explicat molt bé i de bona manera el que volien explicar (personalment crec que ha quedat prou clar).

El que més m’ha convençut han estat les múltiples opcions disponibles i el fet que tenguessin diferents tallers amb espais de treball molt ben organitzats. Definitivament, estudiaria o faria les meves pràctiques al Politècnic.

Ioan Filip Bogdan- 4rt ESO A

Aquest curs els i les alumnes de 3r PMAR han participat al projecte APS Serra de Tramuntana en el qual participa l’institut, fent dues aportacions treballades a l’àmbit científico-matemàtic.

La primera ha estat construir una maqueta a escala del massís del Teix, situat entre Valldemossa, Sóller i Deià. Ha quedat fantàstica!

Mira-ho la presentació que han preparat.

Cóm hem construït una maqueta a escala del massís del Teix

La segona crear  una web informativa sobre els diferents usos donats al llarg del temps als recursos naturals que ens ofereix la Serra.

Si la mires segur que descobriràs qualque curiositat que desconeixies!

Web informativa sobre l’aprofitament d’alguns recursos naturals energètics i no energètics de la Serra de Tramuntana al llarg del temps

Enhorabona als alumnes per la feina feta!!

                                         Magdalena Ferretjans, professora de l’àmbit científic i matemàtic