El passat dimecres dia 22 de març els nens i les nenes de S1B ens varem disposar a emprendre una excursió fins la Aula de la Mar. És un centre e de interpretació del medi marí on ens han donat explicacions i hem fet activitats molt interessants.

Primer de tot ens han explicat la historia del Mar Mediterrani, des dedes de que es va crear fins al dia de avui,a traves d’unes maquetes molt interessants! Desprès hem anat a la platja a cercar restes  d’arribada, hem pogut gaudirdifrutar del bon dia , hem trobat restes de pets de monja,posidònia i altres restes que havien arribat amb el temporal. Desprès de reposar i agafar forces al parc, hem pogut pujar al laboratori, on hem examinat diferents tipus d’arena.Hem classificat diferents peixos, copinyes, eriçons…també hem tengut la sort de poder tocar i observar de molt aprop: eriçons,estrelles de mar, diferents tipus de algues, dues rajades…

Ha estat molt interessant perquè hem après moltes coses noves i també hem après a respectar i conèixer un poc més el mar mediterrani.

Marta, Laura i Daniel, 1r d’ESO

Alguna vegada hem actuat de manera poc adequada, insensible -fins i tot, amb un company. I ens ha sabut greu. De vegades hem participat en alguna acció clarament negativa envers  un company. Per ventura llavor ens hem escudat pensant que no érem nosaltres, que era una altra persona qui havia comès aquesta malifeta i ens hem quedat tranquils.

Moltes de vegades som testimoni silenciós d’un fet que va clarament en contra d’aquest amic de classe o company i ens enganam pensant que no hi podem fer res, que no en som còmplices ni en som part.

Idò no, no vos equivoqueu, tots som part d’aquesta situació mentre deixem que succeeixi impunament. Ara, però, el centre ha creat una adreça en la qual fàcilment podeu posar en coneixement totes aquestes actituds que no podem permetre en nom de la convivència, el respecte i la certesa que treballam per un món millor, en el qual no hi càpiga ni una sola agressió física ni verbal a cap company, a cap amic, o a tu -potser- en un futur.

Ho sabem tots, que aquesta és la resposta. Però, si ho preferiu, llegiu atentament aquestes dues cites d’Albert Einstein: un geni científic que abastava els postulats de la teoria de la relativitat tant com una aguda anàlisi del comportament humà…

 

“La vida és molt perillosa, no per les persones que fan mal, sinó per les que seuen a veure què passa.”

“El món no està amenaçat per les males persones, sinó per aquelles que permeten la maldat.”

 

Aleshores, ja ho saps. No quedis callat, impassible, sense fer res: ACTUA!

 

actua@iesjoanalcover.cat

El divendres 3 de març es va entrevistar a cinc alumnes de quart d’ESO a la biblioteca, per a un programa d’IB3. Ens van demanar un parell de questions sobre els nostres hàbits d’ús del telèfon, si controlam la tecnologia i si ens interessa, etc.
Vàrem veure que teniem casos molt variats entre nosaltres. Una no tenia cap problema en deixar el telèfon i podia estar perfectament sense WiFi. Va dir que ella no sol utilitzar el telèfon, que els que volen que el porti al damunt sempre són els seus pares, que la criden per controlar que estigui bé.

Un altre vol estudiar una carrera relacionada amb la programació, es aficionat a la fotografia creativa i ho posa en pràctica a instagram.
Jo vaig haver de reconèixer que estic un poc aferrada al meu smartphone i que em costa viure sense ell.

Ens demanaren també si teniem qualque tipus de control parental en el que cercam a internet o sobre l’ús que feim de la tecnologia.
Al final el que vàrem treure en clar és que, encara que hem nascut amb la tecnologia incorporada a les nostres vides, no vol dir que la dominem ni que tinguem una adicció. Total depén de cada un.

Blanca Rivas, 4t ESO

La música és un recurs pedagògic molt útil en la classe de llengua estrangera i una eina de motivació.

Els alumnes de 1r de Batxillerat han realitzat 4 vídeos de cantants alemanys.  Als alumnes els agrada molt la  música i  escoltar cançons,  a més han triat al seu teu cantant favorit i han en pràctica els coneixements de llengua estrangera escoltant i escrivint . En un principi, deien que tenien vergonya i jo vaig respondre: “Au, va! Serà divertit. Endavant!”

L’IES Joan Alcover es compromet amb la salut dels nostres estudiants i professors inaugurant el dimecres de fruita. Cada dimecres es berenarà fruita i durant tota la setmana es podrà comprar menjar sa al bar.

És un petit pas per aconseguir una alimentació adequada i imprescindible per tenir una vida sana i que, de moment, té molt d’èxit als passadissos del nostre institut.

A fi d’il·lustrar aquesta proposta i ensenyar-nos el poder de la fruita, els alumnes de Cultura Audiovisual de 1r de batxillerat ens presenten un conjunt de fotografies originals i creatives, fetes amb tota la seva imaginació i dedicació.

Gaudiu-ne al màxim i recordau que una alimentació equilibrada és una vida millor.

Bon dimecres!

Federico Sobrero i Abril Pericàs, 1r Batxillerat