Famílies i alumnes,
Hem rebut la informació sobre l’activitat ELS DIMARTS A LA UIB , inclosa en el programa SERÀS UIB, que es durà a terme durant els mesos de novembre i desembre de 2016 al campus universitari. Són presentacions d’estudis de grau de la UIB per branques de coneixement a càrrec del seu professorat.
Aquesta activitat està pensada per alumnes de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i CFGS que estiguin interessats a realitzar estudis universitaris.
Trobareu tota la informació de les activitats del programa SERÀS UIB aquí .

El curs 2016-17 ha començat al Joan Alcover. Enguany amb la plantilla de professors completa des del primer dia de classe! El curs ha començat, sí, però encara faltaven una vintena d’alumnes per matricular, per una conjunció de motius inexplicables; en tot cas, aliena al nostre centre. Setembre ha entrat per la porta gran, sí, i buida, perquè després d’una jubilació i una baixa la consergeria se’ns presenta solitàriament desèrtica; cala buida a secretaria, també -per sort, ara repoblada novament. Baixes al personal de neteja, també.
Façana de solitud, idò, cert… I d’inanició, també. Ni bar, no teníem, que ha obert de nou les seves portes just fa 15 dies…
El curs ha començat sí, i emaya ens va deixar a tot el bloc de la zona sense aigua un jornal complet. Ha començat, deia, el curs escolar, sí, sí, i un mal llamp que faria tremolar els mateixos menhirs d’Obèlix ens aplegava de ple i ens deixava sense telèfon ni cap wifi –l’any dels 275 ordinadors amb ànsies de connectar-se-, i restàvem descohesionats, desconhortats enèrgicament parlant.
I, per inversemblant que resulti tot aquest envitricollat, és vera i veritat i un punt més. Però també és cert que enguany, de nou, els professors i personal no docent mantenim intacta i sense estrenar la il•lusió del curs que inauguram: amb nous projectes amb marxa més  l’experiència de sempre. Continuam afrontant el repte amb la confiança que ens brinda la nostra família ies-joanalcoveriana.
Així, ens sentim afortunats de comptar amb un equip humà que fa possible que, malgrat un inici de curs tan accidentat, professors, no docents, alumnes i pares continueu treballant per donar forma al camí futur de la següent generació madebyjoanalcover.
Gràcies pel vostre suport. Ànim amb el flamant 2016-17, frissós de ser conquerit!

Catalina Pizà, cap d’estudis adjunta

Aquest mes d’octubre hem començat el nou programa de l’ IES Joan Alcover: T.E.I., Tutoria entre Iguals. Consisteix en que alumnes voluntaris de 3r d’ESO tutoritzaran els alumnes nouvinguts de 1r d’ESO.

people from similar social groupings who are not professional teachers helping each other to learn and learning themselves by teaching” (Topping, 1996).

“(…) se ayudan en sus aprendizajes de forma interactiva, intencionada y sistemática” (Topping, 2000, citado por  Moliner, Moliner y Sales, 2013:190).

Els objectius són:

  • Familiaritzar als alumnes de nova incorporació amb el centre, el ritme de treball, els procediments…. a través d’una atenció més individualitzada
  • Crear xarxes de suport dins el centre
  • Potenciar l’autoestima, l’empatia i l’autoconeixement dels menors
  • Incrementar la sensació de benestar i confiança
  • Ampliar les habilitats socials
  • Reduir l’ansietat davant els reptes que suposa el pas de primària a secundària i context desconegut
  • Assessorar en relació als hàbits d’estudi
  • Cohesionar la comunitat educativa
  • Prevenir l’assetjament escolar

 

I voldreu saber què n’opinen els alumnes tutors:

“ El TEI ha ajudat als alumnes de 1r d’ESO a adaptar-se a l’institut i alhora també ens ha ajudat a noltros a recordar la nostra entrada a l’institut. Trobo que el TEI està molt bé.”

Aina Albis (3 ESO B)

 

“Trobo que és una bona manera que els al.lots de 1r estiguin més a gust a l’institut. Així se senten més segurs”

Lluís Fernández

 

“ Crec que els companys de 1r d’ESO estan molt nerviosos per entrar a un món nou. Nosaltres que ja hem tengut la mateixa experiència, les podem ajudar a relaxar-se i a que es duguin bé.”

Oumaima Jadi ( 3 ESO A)

 

I els alumnes de 1r d’ESO tutorats:

 

“ Al principi jo estava molt nerviosa perque el canvi a l’ institut des de l’escola és molt gran. Està bé el TEI perque trobo que si algú es fica amb tú, te pot ajudar i anar millorant.”
Larisa Lladó ( 1r d’ESO C)

 

“ El TEI és molt bo. Jo estava molt nerviós i impacient i em va anar molt bé conéixer al meu company-tutor. Si algun dia tens un problema, te pot aconsellar i ajudar a resoldre’l. És com si fos un germà.”

Nil Dos Santos (1r d’ ESO B)

 

Marian Socias, Orientadora

Comença el procés de renovació de la meitat del Consell Escolar.

Els censos de pares, mares i alumnes estan publicats al hall de l’IES Joan Alcover per revisar-los i per possibles reclamacions. Aquestes acaben dia 17 d’octubre a les 12.ooh

Dimecres, dia 5 d’octubre, a les 10.30h es farà el sorteig públic dels membres titulars i suplents de la Junta Electoral.

Les persones interessades a presentar la seva candidatura ho podran fer a la Secretaria del centre.

Esperam la vostra participació.