Das Goethe Institut in Barcelona hat ein Projekt mit Fotos von Schülern , die Deutsch als Fremsprache lernen ( im Alter von 10-25 Jahren ), angefangen. Die Schüler gehen mit offenen Augen durch die Strassen, um deutsche Spuren zu fotografieren. Aus diesem Wettbewerb enstand die Austellung “Deutsch in meinem Alltag”.

Die Schüler von Joan Alcover haben auch ihre Ausstellung “ Deutsch im meinen Alltag in Mallorca” gemacht.. Sie haben die deutschen Spuren auf Mallorca  fotografiert und auf der Rückseite des Bildes haben mit Texten ergänzt, um zu erklären, warum sie das Bild ausgewählt haben.

Unsere Ausstellung steht vor der Bibliotek, links sind die Fotos der Schüler aus Barcelona, rechts sind die Bilder von Joan Alcover.

 

L’institut Goethe de Barcelona ha començat un projecte amb fotos d’ estudiants que aprenen alemany ( entre 10 i 25 anys). Els estudiants van amb els ulls oberts pels carrers, per a fotografiar  empremtes alemanyes. D’ aquest concurs es va crear la exposició “Alemany en la meua vida diària” .

Els alumnes del Joan Alcover han realitzat també la seva exposició “ Alemany en la meua vida diària en Mallorca”. Han fet fotos de les empremtes alemanyes trobades a la illa i en la part posterior de la foto han escrit un text, argumentant perquè han triat aquesta foto.

La nostra exposició de fotos es troba davant la biblioteca, en la part esquerra estan les fotos del Goethe Institut i en la part dreta les nostres fotos.

Sophia Natalia Badillo 1r de Batxillerat

Com la majoria de vosaltres ja sabreu , La Trapa és una finca de muntanya on es troben les ruïnes d’un monestir trapenc. Està situada al sud-oest de la Serra de Tramuntana, al terme municipal d’Andratx,  just enfront de l’illa de Sa Dragonera.

La finca és propietat del GOB ( Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) qui, davant l’amenaça d’un projecte de parcel.lació i urbanització,  la va adquirir en 1980 per subscripció popular ( Amics de la Trapa)

Actualment gràcies a la col·laboració altruista de nombrosos grups de voluntaris, que participen en les seves tasques de gestió i conservació, la Trapa s’ha consolidat com una gran eina per promoure l’excursionisme, la recerca científica, l’educació ambiental i la conservació de la natura.

Recentment el GOB va iniciar la campanya  de micromecenatge ,Tota pedra fa paret, per a reconstruir les cases  i  poder disposar de:

– Una cuina i un menjador per a 8 persones en la planta baixa de la caseta dels forns
– Un espai dormitori per a 8 persones en la planta superior de la casa
– Una zona multifuncional amb acollida per 40 persones a la capella

http://www.gobmallorca.com/que-feim/la-trapa/tota-pedra-fa-paret

La campanya  “Tota pedra fa paret” ha estat tot un èxit fins ara. Estaria bé que el Joan Alcover també hi aportàs el seu granet d’arena. Per aquest motiu, per recaptar doblers,  el proper dilluns 30 de maig,  durant el  primer pati  vendrem  gelats i coques casolans.

No t’ho perdis!  Atrapa un gelat per la Trapa!!!

                                                                                               Alcoverd/ Comissió mediambiental

El proper dijous 26 de maig, als alumnes de 3r i 4rt d’ESO vendrà a l’institut, a fer-mos una xerrada Manuel Elviro Vidal, mallorquí, que recentement ha anat a Lesbos a donar ajuda als refugiats. Ens contarà, amb gran quantitat de suport gràfic, com és la vida als camps de refugiats i com ajuden a l’arribada dels refugaiats siris.
Fa un parell de setmanes va venir a classe de psicologia a donar-nos una conmocionant xerrada sobre les seves vivències i experiència al seu voluntariat.
Cal dir primerament que en Manuel Elviro és un ciutadà més com qualsevol de nosaltres, que va veure aquelles impactants imatges per televisió i sense demanar-s’ho dues vegades va marxar cap a l’illa per veure en què podia ser d’ajuda. Ens va contar que en un principi va anar sota la condició de restar allà dues setmanes ja que la situació és extrema i trastoca l’ànima degut a que pots trobar-te des de perdudes humanes a un rescat, fins a conats de suïcidi per part d’aquells que un cop han arribat a terra els preparen per a deportar-los a l’infern terrenal del que fugen, però tan necessari era el seu ajut que finalment quedà fins a tres setmanes.
La seva labor consistia en col•laborar amb altres voluntaris de totes parts del món (amb els que l’ambient malgrat la duresa de la situació romania entre bromes i rialles per afrontar els dies) a mitja nit en les labors de rescat de “zodiacs” -barcases de pèssima qualitat venudes a preus exhorbitants sense cap tipus de seguretat amb les que fugien els aterrits i inocents siris- el més important d’aquestes operacions era evitar que els individus no es banyessin en el desembarcament perque això podia significar l’hipotèrmia i fins i tot, la mort. Durant el dia, també es duien a terme altres tasques com la distribució d’aliments i tot tipus de material de subsistència als campaments en les quals hi va prendre part el nostre conferenciant.
El nostre grup ,molt actiu i participatiu als debats de classe, va quedar totalment impactat i sense paraules desprès d’escoltar el seu relat.
Actualment Manuel Elviro es troba preparant-se per tornar-hi novament.

Elizabeth E- Lara Villacis
2n Batxillerat C

Com probablement ja sabeu, els alumnes de la classe de 4rt ESO A hem enregistrat un vídeo per participar al concurs Shakespeare In London organitzat per l’editorial Oxford, que recorda les obres de l’autor en el 400 aniversari de la seva mort oferint-nos als alumnes del grup la possibilitat de guanyar un viatge d’un cap de setmana a Londres. Per això, necessitam el vostre vot. Recordau que heu de seguir totes les instruccions; sinó, el vostre vot no serà vàlid. Aquí les teniu:
1. Clicau a l’enllaç següent: http://wshe.es/TE6sUQz3
2. Introduïu el vostre correu electrònic. No sortiu de la pàgina.
 
3. Important: clicau al botó que diu “SEND EMAIL”. Rebreu un email al vostre correu. Si no us arriba, comprovau les dades, tornau pitjar el botó o carregau la safeta d’entrada una altra vegada.
4. Pitjau el link inclòs al correu que just heu rebut. El vostre vot ja s’ha registrat!
Els alumnes de la classe us agraeixen profundament la vostra participació!

El dimarts 10 de maig a les 17.30h es realitzarà l’esdeveniment a l’IES Joan Alcover Transforma la teva aula amb Google. Tendrem la sort de comptar amb la participació de Marc Sanz López, responsable de Google for education al sud d’Europa i  Pedro Díez, CEO d’iEducando, partner de Google a l’estat espanyol. A més a més, l’IES Joan Alcover presentarà el projecte a21, que pretén dotar els alumnes, professors i personal no docent d’un portàtil chromebook i de les darreres tecnologies en programari i maquinari per millorar els processos d’aprenentatge i la comunicació entre la comunitat educativa.
Un projecte que inclou canvis en els àmbits econòmics, comunicatius i metodològics que pensam que seria important compartir amb altres centres educatius.
L’aforament és limitat, per això podeu registrar-vos en el següent link i obtenir l’acreditació:
Us hi esperam.