Premi novells
S1A: Un somni inesperat

Premi veterans
1r premi- B1A: Alcoverds for future

2n premi
(Hi ha dos segons premis)
S3B i D: Joan Alcover’s Got Talent
S4A: El petit dictador

Aquí podeu veure les millors fotos i, en tornar de vacances, el vídeo amb els millors moments.

El passat dimecres 16 els alumnes de Biologia de 1er de Batxillerat vàrem visitar la Universitat per realitzar una activitat del Demolab: la dissecció  d’una rata. L’objectiu d’aquesta pràctica és conéixer de ben d’aprop l’anatomia d’un mamífer i comparar els dipòsits de glucogen  del fetge i múscul de l’animal, aplicant mètodes bioquímics. A més a més, com a activitat complementària  alguns de nosaltres vàrem ser sotmesos al polígraf. Una molt bona experiència que ens agradaria que es pogués repetir més sovint.

Pau Serra, 1r de batxillerat

Les alumnes de 2n ESO A  de la fotografía,  n’ Hugo Lozano i n’ Eva Castrejon de 2n ESO B que no hi apareixen, vàrem organitzar un berenar solidari el passat 15 de març. Férem  coques a ca nostra i les vàrem vendre durant el pati. Recaptàrem  120 euros que destinarem a una ONG que treballi per ajudar als refugiats. Gràcies a tots els que hi col.laborareu!

Nora Català  i Krasi Borislàvova, 2n d’ESO

Ja es poden descarregar l’Aplicació per a mòbils de l’IES Joan Alcover. La manera més senzilla, immediata i innovadora de conèixer les novetats i les notícies del nostre centre!

app store google play

Com a Directora de l’IES Joan Alcover,  tenc el plaer de presentar-los  l’aposta tecnològica d’aquest curs escolar quan a comunicació. Es tracta d’una aplicació pròpia per a telèfons mòbils. La poden descarregar des les tendes online Google Play per a androids o Apple Store per a iphones, cercant per  ‘IES Joan Alcover’.

L’IES Joan Alcover ha apostat per cohesionar la comunitat educativa de la manera més funcional possible. A partir d’aquest moment, poden tenir al seu abast tots els canals de comunicació que disposa el centre (notícies, fotos, vídeos, podcast/ràdio, canals socials i contacte) reunits en una sola aplicació, i en els seus aparells mòbils. Tan el disseny de l’aplicació com els seus continguts han estat estudiats amb molta cura per a aconseguir que fossin útils i de fàcil accés. A més a més, he de dir que, encara que un dels objectius era el d’apropar la vida diària de professors i alumnes a les famílies, també necessitàvem un canal de comunicació a través del qual el centre pogués enviar notificacions a les famílies d’una manera ràpida i eficaç i, possiblement, l’haguem trobat.

Desitjo que aquesta aplicació sigui del seu gust i interès i que es converteixi en un instrument útil per a tots.

Aprofito l’ocasió per donar les gràcies als professors que han dedicat temps i esforç a crear aquest nou recurs i a tots el que, diàriament, l’omplen de continguts convertint-la en una eina viva.

Salutacions cordials,

Aina llabrés, directora de l’IES Joan Alcover

Us deixam amb el podcast on la directora i el secretari ens comenten d’on sorgir la idea de l’aplicació.

 

El passat 10 de febrer els alumnes de 2n B i la meva classe, 2n A vàrem anar a fer un recorregut per les zones antigues i culturals de Palma, incloent la catedral, la Seu.

Vàrem sortir de l’institut i ens dirigírem cap a la Plaça de l’Oli on començàrem l’itinerari i les activitats, que anàvem completant a mesura que anàvem avançant en el trajecte.

Vam visitar algunes places com la Plaça Quartera, on allà hi havia una placa amb un text escrit i dedicat a Ca La Seu, la del Mercadal, la Plaça del Pes de Palla, la Plaça de Sant Francesc on hi ha una església, dedicada a Sant Francesc, i a la Plaça de Santa Eulàlia on també hi vàrem veure una església també dedicada a la Santa. Fins hi tot poguérem visitar el call jueu de Palma i molt carrers de gremis, com Capellers, Corderia, Gerreria…

Una vegada ja passat totes les places i carrers necessaris per a poder contestar les preguntes i gaudir d’una sortida interessant i agradable, passàrem a visitar a la Seu. Allà ens dividirem en A i B, i la meva classe començà primer la visita guiada per a l’interior de la catedral, on una senyora, que per cert, molt agradable, ens va contar molts arguments interessants, fins i tot vàrem poder entrar a una zona on normalment la gent que va a visitar a la Seu, no hi pot accedir.

Acabada la visita a la catedral, ens dirigírem cap a la llotja, allà completàrem les preguntes sobre la llotja i tornàrem cap a la zona exterior de la Seu. Mentre esperàvem a 2n B acabàrem de completar la fitxa.

Finalment ens reunírem un altre pic i tornarem cap a l’institut i allà va acabar la sortida .

Personalment ami m’ha agradat aquesta sortida, perquè la he trobat molt interessant ja que hem visitat zones de Palma que no coneixia o que no recordava haver visitat, i hem après moltes coses noves sobre la catedral i la Palma antiga.

Alba Manzanero

 

El passat dimecres 10 la meva classe i jo vam anar fer una excursió pel casc antic per veure / recordar els edificis / construccions / carrers que hi queden de l’època medieval a la nostra ciutat. També hi havia uns exercicis per que poguéssim atenció i no tan sols fer un passeig per el casc antic.

Aquesta excursió la varem començar al institut a segona hora. Varem passar la Rambla i varem arriar fins a la plaça Major on varem començar a agafar carrers més petits que tenien noms dels gremis / accions que es feien en aquells llocs.
La primera plaça que varem arribar va ser la de l’oli, una plaça gran amb originàlment 18 tarongers amb un Jardí que te al mig una estàtua.. S’utilitzava per mesurar, vendre i pagar l’impost de l’oli.

Després varem passar per la plaça de la Quartera; on es mesurava, es pesava i guardava el blat, tenia 3 arcs forans i la plaça Nova dels Flassaders, on es venia i comprava flassades (mantes), encara que per aquesta última sols va ser per passar a un altre carrer i no ens van dir una explicació extensa

Després varem arribar a la Plaça del Pes de la Palla; on es venia i es cobrava l’impost de la palla, es on estava la porta del camp. En aquesta varem descansar, berenar i dibuixar en les nostres fulles de exercicis el Temple, un palau àrab no molt conegut però que el rei Jaume I, després de la seva conquesta, va donar a l’ordre del Temple per que ells varen educar-lo i protegir-lo fins al seu coronament..

La següent plaça que varem visitar va ser la de Sant Francesc en la qual hi ha un institut, una església i molt a prop la Casa de Cultura.
I ja l’última plaça que visitarem per tenir una explicació detallada és la de St. Eulàlia la qual té una gran església i un petit jardí.

Per arribar a la catedral varem passar per el carrers on abans es situava el Call i per una plaça on hi havia un drac i la seva història curiosa.
(En aquest tram de la excursió 2a i 2b ens varem separar)
Quan varem arribar a la catedral el meu grup (a) va entrar a visitar-la (el b després). A dintre ens varen dir molta informació, com per exemple que té la rosassa més gran del món i es la catedral més a prop del mar de Europa. També ens varen explicar sobre cada capella, en la qual està la més nova, la capella del santíssim, per en Miquel Barceló. També varem anar al fons on el bisbe es senta. En aquell lloc ens varen dir que en Gaudí se va anar sense acabar el seu treball i per això alguns llocs no estan decorats.

Al acabar la visita ens varem anar ( i el b va entrar) i caminàrem fins a la llotja on ens varen deixar buscar informació en els panells informació, fer un dibuix de l’àngel de l’àngel de la mercaderia i descansar per després tornar a la catedral
Per acabar aquesta excursió varem estar més o menys 45 minuts descansant i fent els exercicis de la catedral i la seva decoració de les portes i la de l’Almoina també dibuixar-la.

Quan varem acabar tot això ens van anar cap a l’institut casi tots exceptuant un parell ( jo entre ells ) que com vivien molt a prop es varen anar directament a ca seva.
M’ha agradat aquesta excursió per que encara que he anat moltes vegades per aquells carrers / places / la catedral, mai m’he preguntat el perquè dels seus noms.

H​ugo José Lozano Fuster

 

El 10 de febrer, els alumnes de 2n ESO varen anar una sortida per el barri antic de Palma amb un mapa on havien de seguir el recorregut  i una fitxa per contestar les preguntes.

Primer varen anar passejant per el antics Gremis que hi havia a Palma, començant per la Plaça del banc de s’oli, passant pel carrer de la carnisseria, plaça de San Francesc fins arribar a la Seu. Allà varen visitar la catedral amb un guía i la Llotja en dos grups. Va ser una sortida de tot un dia on varen aprendre com es diuen les portalades de la Seu, la historia del drac de na Coca, els diferents carrers dels antics gremis…

Per jo, va ser una sortida molt interessant, vaig aprendre moltes coses i vaig descobrir llocs que pensava que no existien. A més, em va agradar la idea de tenir un mapa i seguir la ruta. Conèixer un poc més la meva ciutat  em va encantar!

Nora Català Moyà

 

Sortida de Ciències Socials: La ciutat medieval

Data de la sortida: 10 de febrer de 2016

Temps utilitzat: 5 hores (9:00-14:00)

Institut: Joan Alcover
Professors: Anabela Trufero i Carmen Classe: 2n ESO A

Treball per fer: Una fitxa de la sortida i un mapa

Recorregut:

IES Joan Alcover – Plaça del Banc de l’Oli – Plaça de la Quartera – Plaça del Pes de la Palla – Carrer del Temple – Plaça Sant Francesc – Plaça de Santa Eulària – Carrer del Call – La Seu – La Llotja – IES Joan Alcover

Activitats:

Ens varem agrupar en parelles i ens varem preparar per sortir.

Varem partir de l’institut i varem anar a la Plaça del Banc de l’Oli travessant la Rambla. Al arribar, Anabela ens va explicar que en aquella plaça es venia, es pesava i es recaptaven imposts l’oli i els alumnes, incloguen-me, varem començar la fitxa. Al acabar, varem dirigir-nos a la Plaça de la Quartera apuntant el nom de carrers relacionats amb els antics gremis de Palma. Allí es guardava el blat. Continuarem cap a la Plaça del Pes de la Palla i, després de les explicacions, aturarem a un lloc aprop per descansar i berenar. Més tard, varem veure la antiga fortalesa i tots varem començar a dibuixar-la. A continuació, recorreguérem del carrer del Temple fins a la Seu, aturant a places antigues i carrers. En una de les places hi havia el drac de na Coca, el qual era un cocodril que va arribar en un vaixell i va crear el rumor d’un drac però que va ser matat per un militar.

Dins la Seu
A la Seu varem fer una visita amb una guia. Ens va ensenyar el recinte, va presentar i explicar les rosasses, els vitralls de les finestres, els dibuixos… i va relatar la història que tenia. Va ser per una promesa amb la Verge Maria que el rei Jaume I va construir la catedral sobre la mesquita major en el seu nombre.

Fora de la Seu
Varem observar l’exterior de l’edifici: La Porta de l’Almudaina, la Porta del Mirador i Varem escriure sobre els elements de la Portes, com eren, que representaven… i varem dibuixar la Porta de l’Almoina. El constructor de la Porta del Mirador, Guillem Sagrera, era un gran arquitecte i escultor que va construir obres importants.

La Llotja
Varem dibuixar allí l’Àngel de la Mercaderia i varem veure que va ser en el passat i com era ara.

Després d’allò varem tornar a l’institut.

Opinió personal:

Aquesta excursió em va agradar molt. La sortida t’ensenya coses que no sabies sobre la Palma medieval: què feien, com es distribuïen, com era l’art en aquella època… La part que em va agradar més va ser quan ens deixaren estar a la zona restringida pels turistes i poguérem veure algunes coses més aprop. L’obra que em va cridar més l’atenció va ser la nova cúpula dissenyada per en Miquel Barceló a la Seu.

Xiwei Zhan Du

Dijous dia 10, a les 10:40 a la sala d’actes, concert per recaptar doblers per al viatge a Barcelona dels alumnes de 1r de batxillerat. Preu: 1€. T’hi esperam.

Les alumnes de 2n de Batxillerat  d’ Alemany han realitzat aquest vídeo que representa una paròdia de la cançó del grup Cro “Um die Welt”. Sophie, Dulce, Coco i Olga han escrit el guió de la cançó i també han fet el muntatge del vídeo. Com poden veure, aquestes artistes han produït una fantàstica versió amb un text molt original. La versió original al·ludeix a una tema amorós, l’amant fa qualsevol cosa per l’estimada persona, en la versió de les alumnes es qüestiona en el nostre món capitalista, tot es fa en voltant dels diners. Es nota que els encanta la música alemanya, estan constantment escoltant música actual en alemany i anglès, memoritzen totes les cançons i a més tenen una veu i una fonètica meravellosa. Ha estat un plaer realitzar aquest vídeo, s’ hem divertit i hem après molt. Com a professora, em sent orgullosa de les meues alumnes i del treball realitzat.

Entorn al grup Cro, en 2011 va aparèixer la primera cançó de Cro que  era una versió del clàssic “Sunny” de Bobby Hebb. El seu videoclip es va convertir en un fenòmen de internet; en menys de tres mesos  va superar deu milions de visites en YouTube.

En totes les seves aparicions públiques porta una màscara de os panda i sempre procura no mostrar la seva cara. Sobre aquest tema, ha declarat que ho fa amb la intenció de  no ser reconegut al carrer pels seus fans i poder dur una vida privada normal.

En tan sols dos discos ha estat número 1 en les llistes de Alemanya, Àustria i Suïssa durant anys.

A nivell individual, ha aconseguit el premi “Àlbum de l’any 2012” per MTV, un Premi Bambi en la categoria de “Millor artista pop”, i dos Premis Echo 2013 en “autor de rap” i “artista revelació.

Amparo Guardia, departament d’Alemany

A partir del minut 34 teniu l’entrevista que ha fet Ona Mallorca als alumnes de tecnologia:

I aquí teniu l’entrevista feta al nostre podcast:

 

Divendres, 15 de gener, ho hem aconseguit!

La nova impressora 3d de l’institut que estan muntant els alumnes de Tecnologia Industrial de 1r de batxillerat ja funciona. Després de treballar amb el muntatge i calibració de la nostra Ephestos Prusa i3 durant 20 hores de classe hem aaconseguit imprimir el cub de Bq.

Ara toca…. dissenyar i experimentar! Us tendrem al corrent dels nostres progressos…

Consultau els continguts del blog per veure quin ha estat el procés fins aconseguir-ho.