Aquí teniu el primer episodi del podcast Fora De Lloc. No falteu a la cita quinzenal amb el programa on vosaltres sou els protagonistes.

 

Podeu escoltar el podcast de dues maneres:

A través de la nostra web, quinzenalment, surt publicat el nou episodi a la secció de notícies de la web.

A través d’una aplicació de podcast. Aquesta n’és la manera més còmoda ja que si us descarregau una aplicació de podcast al vostre mòbil, simplement haureu d’utilitzar el cercador de l’aplicació per trobar el Fora de Lloc i subscriure-s’hi. Així, l’aplicació cada vegada que es publiqui un nou programa el descarregarà automàticament i el podreu escoltar quan vulgueu.

Si teniu dispositiu android podeu optar per podcast republic, o pocket casts i, si teniu dispositiu IOS podeu optar per l’aplicació que us ve per defecte al sistema podcasts o per overcast.

El Fora De Lloc (FDL) serà una de les novetats d’aquest nou curs 2015-16. Començam una nova plataforma de comunicació al centre: el podcast. Aquest original recurs es tracta d’un programa de «ràdio» en format digital destinat a totes aquelles persones relacionades amb el centre. Dins aquest nou espai podreu gaudir de debats, entrevistes, notícies i altres. Com podeu veure a la foto de portada, l’IES Joan Alcover ja està “competint” al costat de ràdios professionals com la SER, RNE o Catalunya Ràdio. Amb la participació de tothom, intentarem fer-ho el millor possible!

El podcast es publicarà quinzenalment els divendres. El podreu esoltar a la pàgina web de l’institut o també descarregar-lo als vostres mòbils si disposau d’alguna de les aplicacions per gestionar-los com: podcast republic, overcast, pocket casts…  disponibles per a iOS, Android i Windows Phone. També ens podeu trobar a iTunes, el repositori de podcast més gran que existeix.

Els alumnes d’audiovisuals de 2n de batxillerat us convidam a tots a participar-hi o aportar-hi el que volgueu!

Divendres a les 13:45h tendreu el primer programa disponible amb les impressions dels alumnes de 1r d’ESO. Però, per als que estau impacients, us deixam amb unes imatges del dia de l’enregistrament:

Pau Pomar, Miquel Àngel Campoy i Josep Farré, 2n de batxillerat

fdlpodcast

Us deixam aquí totes les activitats que es relaitzaran en motiu de l’any Ramon LLull en les quals el nostre institut hi participarà durant els dies 27 i 28 de novembre.

El passat dia 4 de novembre els alumnes de Llatí dels nivells de 4t ESO i 1r i 2n de Batxillerat del centre, acompanyats per la professora de Hª de l’Art, Agustina Vilaret, i el professor de Llengües Clàssiques, Pep Campillo, feren una excursió a Alcúdia per visitar la ciutat romana de Pol·lèntia.

En primer lloc visitàrem el Museu Monogràfic de Pol·lèntia, que mostra diversos materials recuperats durant les campanyes d’excavació realitzades a la zona. La  col·lecció està organitzada en dos àmbits: el privat, amb una mostra d’objectes d’ús quotidià, que va des dels estris de cuina o la vaixella per servir el menjar a taula, fins a les joies o els elements relacionats amb els jocs. L’àmbit públic se subdivideix en tres espais, la vida pública al Fòrum, il·lustrada amb escultures de gran format, inscripcions, o elements arquitectònics, els espectacles i el món funerari.

Seguidament la visita prosseguí per la zona residencial de la Portella amb una explicació de la història del jaciment així com de les primeres excavacions d’aquesta zona. Se continuà la visita als diferents indrets del fòrum que aquest any han estat objecte d’excavació, per acabar en el seu Teatre, que té com a peculiaritat el ser un teatre excavat a la roca aprofitant el desnivell natural del terreny, i conserva bon part de la seva estructura. En ell s’hi poden distingir els tres elements més destacats, la càvea, l’orchestra, i l’escena.

alumnes de 4t ESO