Fa unes setmanes, uns quants nins de primer i segon d´ESO de l’IES Joan Alcover vàrem anar a la VII Festa de les Matemàtiques, que se celebrava a Artà. Vàrem arribar allà devers les 10 i ens vàrem inscriure els 4 grups que participàvem; a continuació tots els alumnes inscrits vàrem passar al teatre, on ens varen explicar com serien les proves: teníem tres hores per completar cinc proves en grup i dues proves individuals. Després, en acabar, vàrem anar al teatre una altra vegada i vàrem veure un espectacle sobre bombolles fet per un professor de matemàtiques.

Quan va finalitzar l’espectacle matemàtic, ens varen dir els grups guanyadors (un dels quals va ser de 2n d’ESO del Joan Alcover), i fa només uns dies varen penjar a la web de XEIX (l’Associació de Matemàtics de les Balears) els guanyadors de les proves individuals, entre els quals estic jo. Els tres guanyadors individuals de segon d’ESO representarem Mallorca, a finals de juny d’enguany, a l’Olimpíada Matemàtica que es celebrarà a Saragossa.

A Artà jo m’ho vaig passar molt bé. Li recoman a tothom que li agradin les matemàtiques, ja que és una manera d’aprendre coses noves i resoldre problemes en grup que potser no hauríem resolt per separat.

Finalment, només donar les gràcies al nostre professor, Josep Bonnín, ja que ha dedicat molt de temps a la Festa de les Matemàtiques i gràcies a tota aquesta dedicació ha aconseguit un grup guanyador a la Festa de les Matemàtiques i un finalista per a l’Olimpíada Matemàtica. També donar l’enhorabona a tots els altres grups, que també es varen esforçar molt i segur que ho varen fer molt bé.

Maria Antònia Ferrer Martínez, del grup Els Voltors

2n d’ESO IES Joan Alcover

L’experiència va ser molt entretinguda. Un esdeveniment únic que ens ha unit respecte a les matemàtiques. Donam les felicitacions a tots els contribuïdors per la creació de la Festa, va ser increïble. Les proves grupals van ser complicades, però amb implicació les vàrem anar resolent: vàrem descobrir una nova fórmula que no coneixíem intentant resoldre un problema sobre la distribució de 8 persones en 8 bancs.

Després de l’esforç que hi hem aplicat, hem de donar les felicitacions a Josep Bonnín (organitzador de la Festa de les Matemàtiques a l’IES Joan Alcover): la nostra victòria no hauria estat possible sense ell, ja que potser no hauríem participat en el concurs; i a la resta de grups que hi han participat. L’important en aquesta prova no és guanyar, sinó participar i passar-s’ho el millor possible, i encara que no ens esperàvem aquest resultat estam molt contents.

Enhorabona a tots els grups! Gràcies pel suport.

Grup Les Milanes, Ies Joan Alcover.

Àgueda Menéndez Morro, Weiwei Zhan Du i Pau Fiol Vicens.

Us deixam amb un reportatge dels alumnes de taller de teatre.

Georgina Pons i Andrea Expósito, 2n de batx

Les proves cangur són proves de problemes de matemàtiques i lògica que pretenen posar a prova l’enginy dels participants i mostrar als estudiants el costat més divertit de les matemàtiques per apropar-los a aquesta matèria. Se celebren a més de 60 països a tot el món i només a Mallorca hi participen més de dos mil estudiants de 5é i 6é de primària, per primer cop; 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat i els millors resultats reben un obsequi.

El passat dilluns 27 d’abril se celebrà al rectorat de la UIB el lliurament de premis als 10 millors resultats de cada categoria de les proves cangur 2015. Del Joan Alcover hi assistiren tres alumnes premiats en Biel Soler i en Joan Villalonga, 6è i 5è del 1r de batxillerat i en Bernat Pol guanyador del nivell de 3r d’ESO.

Joan Villalonga, 1r de batxillerat