Els alumnes de 1r de batxillerat A (científic-biològic) hem participat al DEMOLAB que organitza la Universitat de les Illes Balears.

Hem duit a terme dues activitats: una primera pràctica en el laboratori que consistia en la dissecció d’una rata i posteriorment l’extracció i purificació del glucogen de mostres de fetge i múscul . A continuació hem començat la segona activitat: un taller de criminologia. Ens han plantejat un assassinat i amb diverses proves científiques com l’anàlisi de sang, la identificació de l’empremta dactilar, l’anàlisi de substancies trobades en l’escena del crim… hem identificat l’assassí.

Ha estat una sortida molt instructiva i interessant. Hem gaudit molt a la vegada que hem après coses noves.

Àngels Isern, departament de biologia i geologia

   Dilluns dia 13 d’abril començaran les obres de supressió de barreres arquitectòniques finançades pel fons BEI de la comunitat econòmica europea. Segons els tècnics de l’IBISEC la durada serà de 5 mesos i les actuacions més importants són:
      -Instal·lació de l’ascensor que s’ubicarà des de davant l’aula de música fins a l’aula de plàstica.
      -Supressió de barreres arquitectòniques al pati i al segon pis.
      -Reforma del bany del 2n pis.
     Així i tot, les hores lectives no es veuran afectades, ja que les classes podran continuar amb normalitat.
Tomeu Castell, secretari de l’IES Joan Alocver

Enguany s’ha celebrat la 20a edició del concurs Foto Jove. Un concurs on es potencia la creativitat i capacitat de comunicació dels joves a través del llenguatge fotogràfic. Arnau Fernàndez i Andrea Expósito han estat els dos alumnes premiats de l’IES Joan Alcover. Dia 30 de març se celebra l’acte de lliurament dels premis i, a partir d’aquesta data, podreu gaudir de l’exposició d’aquestes i de les altres fotografies premiades al Casal Solleric fins el 4 de maig.

Us deixam amb una entrevista realitzada pels alumnes de Cultura Audiovisual a un dels dos premiats on explica la realització de les dues fotos premiades que es realitzaren en el viatge d’estudis de 2n de batxillerat a Berlín.

Tomeu Castell, departament de català

Amb motiu del DIA MUNDIAL DE L’AIGUA ( el passat 22 de març) els membres Comissió Ambiental hem pensat dipositar una guardiola a consergeria, per tal de recaptar fons amb els vostres donatius solidaris destinats a la campanya d’ UNICEF “ Gotes per al Níger”.

Trobareu més informació a www.enredate.org/gotas

AGRAÏM PER AVANÇAT LA VOSTRA COL·LABORACIÓ AGRAÏM PER AVANÇAT LA VOSTRA COL·LABORACIÓ

Bel Ripoll, comissió mediambiental

El alumnes de Llatí de 4 ESO presentaran el dia 31 de març al festival “MAREMAGNVM: les Illes Balears a l’antiguitat clàssica” el seu taller Ludi romani: A què jugaven els romans? On explicaran com eren les juguetes amb les quals es divertien els nins i nines de l’època romana. Juguetes que ells mateixos fabricaven i que podien estar fetes de fusta o de fang (com espases de fusta per imitar les lluites de gladiadors o daus de fang). Existien també molts de jocs que practicaven de petits al carrer i en molts de casos seguirien practicant d’adults, com per exemple,un joc anomenat la “morra”, que consistia en encertar el nombre de dits mostrats entre dos jugadors.

En aquest festival, que es celebrarà al castell de Bellver, a més del nostre taller hi haurà altres com: Construcció d’una ciutat romana, Cuina romana, Epigrafia, Escriptura, Expressions mitològiques,  Indumentària romana, La mort entre els romans, Mitologia i astronomía, Taller de mosaics i Visites guiades a la col·lecció Despuig d’Escultura Clàssica.       

Adrián Ponce 4t ESO

Veniu a l’IES Joan Alcover dissabte 28 de març!

Benvolgudes famílies,

Seguint amb el projecte que  iniciàrem el curs 2012-13 amb l’objectiu d’obrir el centre a les famílies, enguany posam en marxa una nova iniciativa. Intentarem donar resposta a les preguntes:

Què pensen els meus pares de mi?

Què pensen els meus fills de mi?

Aquest acte consistirà en una jornada, dissabte dia 28 de març de 9’30h a 13h, dirigida a alumnes, famílies i professors a fi de passar una estona junts i tractar temes que tenim en comú sobre el futur dels nostres fills.

L’estructura de la jornada serà la següent:

9.30h – 10.00:  Benvinguda als assistents

10.00 – 11.00: Conferència: L’adolescència, una etapa plena de vida, a càrrec de Joana Siquier Socies, llicenciada en pedagogia, especialitzada en psicologia clínica i penal i amb una gran experiència a tractar els adolescents i el seu entorn escolar.

11.15h – 12.30: Taules rodones on el tema serà  Un dia a la nostra vida

Ens reunirem, de manera informal,  explicant en què consisteix la nostra feina, quina formació requereix, l’itinerari professional i tot allò que volguem explicar. La posada en comú ens servirà per conèixer-nos una mica millor i per mostrar als nostres alumnes, fills i pares diferents opcions formatives i professionals. Ens agradaria que en formàssiu part.

Hi haurà tres taules o grups i us podeu afegir al que volgueu:

  • àmbit sanitari, afers socials, docent, etc
  • àmbit industrial, relacionat amb la construcció, enginyeria, etc
  • àmbit de serveis, turisme, comerç, restauració, transport, etc

12.30:  concert i petit aperitiu

Concert a la sala d’actes del centre a càrrec del Combo Sky Shadows. Són alumnes de l’IES Joan Alcover i IES Ramon Llull. Faran un concert de 20 minuts a la sala d’actes. La seva intenció és fer un disc i, per tant, és una bona ocasió per ajudar-los.

13.00: Cloenda i aperitiu.  L’AMIPA del centre ens convida a un petit aperitiu per finalitzar la jornada.

Us demanam que reserveu a l’agenda aquest matí per poder gaudir de manera informal de la companyia de tots plegats.

Si estau interessats a assistir-hi, us agrairíem, per qüestions organitzatives que ens confirmàssiu la vostra assistència.