El viatge a Grècia va tot rodat. Aquí podeu veure els alcoverians al teatre més gran de la Grècia clàssica amb cabuda per 14.000 persones. Hem de pensar que el més gran de l’actualitat és a Bons Aires i només és per 5.000 persones. Al costat del teatre existia el Santuari d’Asclepi, déu de la Medicina, on venia la gent a curar-se de tots els seus mals.

Josep Campillo, departament de llengües clàssiques

El viatge d’estudis és una de les grans motivacions que tenim els alumnes de 2n de Batxiller al primer trimestre. Ofegats entre exàmens i amb la paraula selectivitat tatuada al cervell, la idea d’anar de viatge amb tots els teus companys a Berlín sonava realment bé!

Amb molta i·lusió i contents ja desde el primer dia que ens varen dir el nostre destí final, ens vàrem organitzar per preparar i vendre coques i així aconseguir diners per el viatge. L’AMIPA ens va ajudar molt ja que ens va subvencionar i proporcionar l’iPad que donaríem al guanyador del sorteig de Nadal que també haviem organitzat.

El viatge a Berlín va ser fantàstic! Una ciutat amb una història increible i anècdotes molt interessant. Els guies realment ho varen fer genial, tant alumnes com professors en vàrem gaudir moltíssim! Ens duim tots un gran record d’aquest viatge.

Enara Marino, 2n de batxillerat

Divendres 23 de gener, els alumnes de 1r i 2n de batxiller varem anar al Cineciutat per veure “The Imitation Game”. Cineciutat és una sala de cinema situada a s’Escorxador que dóna suport al cinema alternatiu i fa totes les sessions en versió original. La pel·lícula tracta sobre la vida del matemàtic anglès Alan Turing, un personatge poc conegut però molt important pel seu paper en la segona guerra mundial. Va estar al servei de la Gran Bretanya i al capdavant de l’equip que va aconseguir desxifrar la màquina enigma amb la que els alemanys xifraven els seus missatges. Aquest fet va permetre als aliats guanyar la guerra evitant moltes víctimes. També va ser un pioner de la informàtica i va construir un dels primers ordinadors de la història. La pel·lícula també mostra els problemes que va tenir per ser homosexual, va ser obligat a sofrir una castració química que el va portat a suicidar-se.

La pel·lícula ens ha resultat interessant per diversos aspectes. En primer lloc, alumnes d’informàtica hem pogut veure l’origen dels ordinadors. En segon lloc, a filosofia també hem comentat la pel·lícula per la part que fa referència a la intel·ligència artificial. I, finalment, veure la pel·lícula en versió original també fa que ens acostumem a escoltar l’anglès.

Joan Villalonga, 1r de batx

El passat dia 30 de gener  amb motiu del DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU es va celebrar al nostre centre un berenar solidari a benefici de l’ONG UNICEF. Gràcies a les vostres aportacions i a la col.laboració de la comunitat educativa, es recaptaren 154 euros. Des de la comissió mediambiental volem agrair-vos a tots la vostra participació.

Moltes gràcies,

Comissió Mediambiental