Els alumnes de 1r de batxillerat B que cursam Tecnologia Industrial I vàrem anar de visita a la central tèrmica de Cas Tresorer, acompanyats per Magdalena Collinge i Juan Vizcaíno.

La central està situada al municipi de Palma prop de Son Llàtzer i és una central tèrmica de cicle combinat que funciona amb gas natural. La central és molt moderna i està equipada amb la darrera tecnologia.

Un cop allà fórem rebuts pels encarregats del projecte Educa de Endesa que ens conduïren a la sala d’actes i ens posaren un vídeo sobre el funcionament de la central. Després dos treballadors ens acompanyaren a una visita guiada per les instal·lacions de la central, ens explicaren tot el funcionament i aclariren els nostres dubtes. La visita acabà a la sala de control on parlarem amb altres treballadors que ens explicaren com és la seva feina a la central.

La visita va ser molt enriquidora, ja què, varem poder veure el contingut que hem treballat a classe però aplicat a la realitat i vàrem comprovar com en són de complexes les instal·lacions. A més també varem veure com és la feina de persones que han estudiat alguna enginyeria que és el que la majoria de nosaltres vol estudiar.

Joan Villalonga, 1r batx A

Els estudiants de biologia i geologia de quart d’E.S.O realitzàrem una sortida de mig dia  al Museu Balear de Ciències Naturals de Sóller, l’únic que hi ha d’aquest tipus a les Illes Balears. Cal conservar aquest museu, ja que té un important  i ric patrimoni sobre la història natural de Mallorca, que s’ha anat ampliant usant com a punt de partida la col·lecció de micro-fòssils de Guillem Colom Casanovas, una de les més extenses del món en el seu gènere.

Arribàrem allà a les 9.30h aproximadament  i  férem un interessant taller sobre fòssils  amb n’Aina, una treballadora del museu. Després d’una explicació ens dispossàrem a realitzar el nostre fòssil amb unes copinyes (varen sortir molt bé, bé, quasi tots…) Una vegada berenat, ens ensenyaren el museu i les seves curiositats, que són moltes i molt atractives.

Finalment férem un joc amb cinc equips, competint a fer de paleontòlegs experts.

Una vegada acabada la visita, ens dirigírem a l’estació de bussos on un autocar ens tornaria de volta a classe després d’un bon matí geològic i biològic.

Jaume Forteza, delegat del grup B de quart d’ESO

Reportatge del recital que els alumnes de l’institut Joan Alcover realitzaren a l’espai Can Alcover de Palma.

Miquel Sastre, 2n batx