Aquestes són les primeres impressions al centre dels nostres alumnes més novells i joves…

“Aquest institut té fama de ser bo. Els professors són bastant exigents i això m’agrada”.

“La puntualitat en aquest centre és important”.

“A totes les classes hi ha un ordinador, pissarra digital i aire condicionat”.

“L’institut m’està anant molt bé i esper que continuï així, però jo me seguiré esforçant per millorar”.

“M’ha agradat que hi hagués taquilles per guardar llibres… que poguem participar en l’agenda, així té un un poquet de noltros”, “que hi hagi cafeteria”, “que hi hagi aula de teatre”.

“La primera impressió en entrar a aquest institut va ser que seria més agradable del que m’esperava”.

“Els professors m’han parescut molt bons i crec que aprendré molt”.

“M’agrada l’ambient de la gent. La primera impressió va ser que els professors eren súper durs i va ser tot el contrari, són simpatiquíssims i molt agradables amb tots”.

“Està tot ben organitzat”.

“M’agraden els 5 min entre classe i classe perquè pots anar a les taquilles i fer moltes coses”.

“L’institut és una nova etapa de la vida, perquè són coses noves”.

“Els tutors són molt amables i t’ajuden en tot el que poden per fer-te sentir millor… Aquest institut és molt bonic, té molts d’anys, però està molt ben conservat, per això el vaig elegir”.

“El primer dia, quan vaig entrar per la porta, vaig pensar que què feia jo allà, perquè veia la gent molt més alta i amb més orientació… És estrany perquè hem passat de ser els grans de l’escola als petits de l’institut”.

“Té un ambient familiar, els professors molt amables”.

“Em va agradar l’ambient, l’acolliment i l’explicació que ens varen donar”.

“Aquest institut m’encanta!!”

“Abans ja estava un poc nerviós, perquè la gent sempre deia que era un canvi molt gran i no exageraven gens. Només estar-hi una o dues hores ja és un gran canvi!”

“Estic a un bon institut a on aprendré molt. I faré molts de deures”.

“El primer que vaig dir va ser: Mare meva, quanta gent!”

Aquest ha estat el sentiment generalitzat dels nostres alumnes de 1r d’ESO A i B, respectivament. Així i tot, també han compartit amb nosaltres el que no els ha agradat, que bàsicament, es redueix a…

“El vestidor dels nins està molt pitjor que el de les nines”

“El bany dels nins no té porta”

“No m’agrada que les matemàtiques siguin en anglès”.

I finalment, l’emperò més repetit:

“Me va impactar que el pati era molt petit”.

Així i tot, una alumna afegeix:

“però em va agradar perquè podies anar d’una punta a l’altra sense cansar-te”. Anam bé, aleshores, ja que la majoria dels problemes s’han pogut arreglar però, per tot allò que no té solució, com és el pati, va bé cercar el costat positiu!

Ara duim quatre setmanes de curs, més o manco. A alguns dels nostres alumnes els poden quedar 144 setmanes de vida escolar a ESO. D’altres, fins i tot podrien arribar a romandre 219 setmanes per acabar el batxillerat; o 256,  en el pitjor dels casos…

En qualsevol situació que s’estrevengui i per veterans que arribin a ser, tots ells han passat les seves primeres impressions al Joan Alcover en algun moment, amb comentaris plens de bons auguris, que esperam que es complesquin al llarg del curs.

Catalina Pizà, cap d’estudis adjunta

Durant aquesta darrera setmana a la classe de ”Història i Cultura de les Illes Balears” hem treballat en el projecte d’una maqueta de l’illa de Mallorca, on hem posat, amb plastilina, els torrents, caps, badies, puigs i serralades més importants de la nostra illa. No ens ha costat gens ja que és un treball divertit i hem disfrutat molt fent-lo.

Magdalena Villalonga, departament  de geografia i història