Els alumnes de 3r ESO A de Llengua castellana i literatura de la professora Josepa Gorrias  s’han animat a participar en la XIII edició del concurs organitzat pel diari  El País, consistent en l’elaboració d’un periòdic que constarà de portada i 5 seccions habituals en els diaris, entre les quals són obligatòries les de Mediambient i Societat. El nom del grup és “Sus, Joan Alcover”.

A més del treball col·lectiu, els components del grup, a nivel personal, podrán participar en els premis individuals a la millor entrevista, reportatge, secció en anglès, fotografia, publicitat, tira còmica o bloc. 

Els diversos treballs han d’estar publicats abans del 8 de maig a la página web corresponent del concurs.

Josepa Gorrias, cap de departament de  castellà

Enhorabona a Fina Sastre Coll,  guanyadora del concurs ¿Por qué leer en Navidad? convocat per a tot el territori nacional per l’editorial OxfordUniversity Press España SA.

¿Por qué leer en navidad?

Porque leer es una forma de vida. Leer es una actividad que te transporta a mundos fantásticos o a lugares que nunca antes habías visitado, te permite conocer a personajes increíbles e historias asombrosas.

Porque cuando te sumerges en un libro, lo demás no importa. Solo estás tú y la historia. Puedes haber tenido un mal día, pero cuando estás dentro de uno de ellos, todo lo demás se va. Y en esos momentos, lo único que puedes ver es la sonrisa de Jace, las proezas de Harry Potter, a Kvothe luchando por su vida o a Katniss Everdeen ganando Los juegos del hambre.

Porque los libros son mil historias, mil personajes, mil aventuras, mil experiencias que “te hacen sentir infinito”.

Porque cada personaje de un libro, es un mundo.

Porque cada vez que terminas un libro, sientes que te falta algo. Porque, siempre, siempre llevarás esos personajes en el corazón, esos personajes que te conmovieron, te emocionaron, te enamoraron y te hicieron llorar.

Como dice Joel Dicker, en La verdad sobre el caso Harry Quebert: “Un buen libro, Marcus, es un libro que uno se arrepiente de terminar”

Y a la pregunta de ¿Por qué leer en navidad?, yo digo, ¿Por qué no leer siempre?

Els alumnes de Cultura Audiovisual de segon de batxillerat hem participat al projecte de FOTOJOVE que organitza l’Ajuntament de Palma per tots els joves interessats en la fotografia. Aquest concurs, que se celebra anualment i reuneix les millors fotografies realitzades per joves de fins a 22 anys, ens ofereix l’oportunitat de fer ús de la nostra creativitat mitjançant l’eina més empreada d’avui dia, la càmera.

Aquest any, la temàtica ha tractat sobre els diferents sentits (gust, vista, olfacte, oïda i tacte). En aquest vídeo us mostram algunes de les fotografies presentades al concurs. Esperam que us agradin i que pogueu esbrinar el sentits que tots nosaltres hem intentat transmetre mitjançant la nostra creativitat i imaginació.

Alexandra Cabello, 2n batxillerat