Comunicam a les famílies que el 90%  de l’alumnat no ha vengut a classe. Com demanà ahir l’AMIPA, la majoria de famílies de l’IES Joan Alcover s’ha sumat a la iniciativa d’Aules Buides de la FAPA.

[alert color=”blue”] Informació actualitzada de la falta d’assistència de l’alumnat: dijous 26 de setembre, 90%; divendres 27 de setembre, 90% ; dijous 3 d’octubre, 75%[/alert]

L’Assemblea de l’AMIPA de l’IES Joan Alcover, reunida dia 24 de setembre de 2013, ha pres els següents acords:

 1. Agrair al professors i a l’Equip Directiu la informació que ens han donat en referència a la vaga indefinida, ens han dit quins són els números reals de vaga de l’IES que podeu consultar diàriament aquí, aclarint molts dubtes i qüestions. A més a més, després de conèixer el baixíssims resultats de les proves inicials de 1r d’ESO de matemàtiques en anglès, mostram la nostra preocupació pel futur acadèmic dels nostres fills i ratificam que el projecte TIL és pedagògicament inviable. Per això, DONAM SUPORT a la vaga de professors i professores per a la millora de l’educació pública. També donam suport a tot el claustre de l’IES Joan Alcover que, des de sempre, ha demostrat una actitud compromesa amb l’educació dels nostres fills i l’ensenyament de llengües. Recordam que actualment s’imparteixen matèries en sis llengües distintes i, des del 2005, han duit endavant el projecte de Seccions Europees que ha permès fer en anglès matèries com: tecnologia, matemàtiques, biologia, educació plàstica, educació física, ètica…
 2. Les accions que ha aprovat l’assemblea són:
  1. Difondre el màxim possible els motius i reinvidicacions de la vaga. I també difondre el procés pel qual l’Equip Directiu de l’IES Joan Alcover es veu obligat per decret a aprovar el projecte TIL, imposat des de la conselleria en contra de la decisió del claustre i del Consell Escolar -que decidí, majoritàriament, el 17 de juny de 2013, no acceptar aquest projecte per considerar-lo pedagògicament inviable.
  2. Els pares i mares de l’IES Joan Alcover ens adherim a la proposta de la FAPA (Federació d’Associacions de Pares i Mares) Escoles Buides. Per això, us demanam que els propers dijous 26 i divendres 27 NO dugueu els vostres fills i filles a l’IES Joan Alcover, i explicau-los els motius que us han duit a prendre aquesta decisió.
  3. El dijous 26 de setembre de 17 a 20 hores us convidam a participar a la jornada lúdica que hi haurà a Ses Voltes. Allà tendrem material per poder fer pancartes i altres activitats per a la propera manifestació. Els pares i mares que vulgueu podeu participar duent una coca per fer un “Relaxing piece de coca” i així col·laborar a la caixa de resistència del professorat. (ACTUALITZAT el 26 de setembre: l’acte no se celebrarà perquè l’ajuntament de Palma no ha donat permís)
  4. Convidam a tots els pares i mares, així com a tots els vostres familiars i coneguts a participar a la manifestació del proper 29 de setembre a les 6 del capvespre a la plaça Espanya. Convidam a les persones relacionades amb el nostre centre a veure’ns el diumenge a les 17.30 hores a la plaça del Tub per anar junts cap a la plaça Espanya.
  5. Us convocam a l’assemblea de l’AMIPA que hi haurà el proper dimarts dia 1 d’octubre a les 19 hores a l’IES Joan Alcover per analitzar la situació i seguir, si podem, amb algun punt més de l’ordre del dia.

 

Palma, 24 de setembre de 2013

 

Junta d’AMIPA IES JOAN ALCOVER

 

[alert color=”blue”] Informació actualitzada del personal en vaga: dilluns 16 de setembre, 95%; dimarts 17 de setembre: 90%; dimecres 18 de setembre, 70% ; dijous 19 de setembre, 60%; divendres 20 de setembre, 65%; dilluns 23 de setembre, 40%; dimarts 24 de setembre, 55%; dimecres 25 de setembre, 45%; dijous 26 de setembre, 0%; divendres 27 de setembre, 0%; dilluns 30 de setembre, 60%; dimarts 1 d’octubre, 40%; dimecres 2 d’octubre, 40%; dijous 24 d’octubre, 90%; divendres 8 de novembre, 40%; dimarts 7 de gener, 50%; dilluns 15 de setembre de 2014, 62%; dimarts 19 de maig de 2015, 50%[/alert]

Comunicam a les famílies que, avui dia 16 de setembre de 2013, el 95%  del professorat que no formava part del serveis mínims del nostre institut està de vaga. També us informam que, tot i que amb els serveis mínims del 25% marcats per la conselleria hem pogut atendre les necessitats bàsiques dels alumnes, només s’han pogut realitzar un 1% de les classes lectives.

Tomeu Castell, secretari de l’IES Joan Alcover

 

Són molts les famílies que ens heu demanat informació sobre la vaga indefinida que l’assemblea de docents i els sindicats tenen convocada a partir de dilluns 16 de setembre. Us deixam aquí la informació que ens ha fet arribar l’assemblea de docents que explica els motius pels quals s’ha convocat la vaga indefinida.

també us deixam l’enllaç de la carta que la plataforma CRIDA ha preparat per als pares.