Amb motiu de Sant Jordi, enregistràrem un vídeo amb els alumnes de Literatura Catalana, a partir d’una web anomenada Viu la poesia de la UB. Va ser una experiència diferent i això és el que n’opinaren els alumnes…

Aina Mayol- Quan va arribar el dia que havíem elegit per enregistrar l’esdeveniment tots ens vàrem posar molt nerviosos, reacció molt corrent en donar-se aquests casos. Mentre alguns repassaven el seu poema, els altres intentaven posar-se el més elegants possible per sortir davant la càmera. D’una manera o de l’altra, el resultat fou molt bo.

Albert Valado-  De vegades, es feia pesat haver de dur el material cada dia, però crec que el resultat ha estat bastant satisfactori, encara que vaig rebre el vídeo final amb una mescla de vergonya i intriga. I si no, almenys hem rigut bastant, crec.

Batriz Aznar- Poder gravar aquest vídeo va ser una tasca llarga i complicada, però al final el vídeo va quedar molt bé. Al principi, feia molta vergnyona gravar i a molts de noltros ens costava recitar el poemes davant la càmara, però a poc a poc vàrem anar millorant i el vídeo va quedar molt bé.

Personalment, a pesar de la vergonya i l’esforç, aquesta activitat em va agradar molt i crec que va ser una experiència molt entretinguda i diferent.

Marta Batle- …. Per acabar, he d’afegir que ha estat una experiència molt agradable, pel fet de treballar conjuntament amb els companys i ser una feina que no havia fet mai. A més, ha estat una experiència molt enriquidora i amb la qual he rigut molt (sobretot en veure el vídeo). Esper que aquesta activitat es pugui tornar a dur a terme en els primers de batxiller que vénen darrere nostre, perquè la veritat és que ha valgut la pena tant d’esforç i dedicació. I que com diu el “nostre lema”, en devem a l’art.

Maria Socías- Em va agradar gravar aquest vídeo ja que era una activitat entretenguda i diferent a les que estam acostumats. El pitjor moment no va ser gravar, sinó veure el resultat final del vídeo ja que em feia vergonya veure com hi sortia. Tot i així va quedar bastant bé i passàrem gust de fer-ho.

Pedro Picazo- Finalment, la professora edità el vídeo i el vàrem veure a la cerimònia de Sant Jordi. M’ha semblat una experiència realment enriquidora i divertida, molt apropiada per a l’assignatura. Tots hem passat una estona alegre i hem mostrat la nostra capacitat artística amb gran potència.

Pilar Roig- L’experiència de grabar un vídeo recitant poemes i interpretant el significat dels poemes visuals va ser molt positiva. Fou una activitat dinàmica i diferent que ens vàrem haver de preparar amb esma perquè tot sortís perfecte. Recitar els poemes elegits per cada un va ser el més difícil per a mi. Als nervis per no equivocar-nos, aprendre de memòria el poema i recitar-lo adecuadament, es va sumar  la pressió de tenir una càmera davant nostre. No va ser fàcil, però l’esforç va donar els seus fruits.

En conclusió, crec que el vídeo va quedar molt bé si tenim en compte que no som actors professionals i que amb els mijans mínims hem pogut crear una obra d’art a la nostra manera.

Núria Sáez- El poema que vaig triar em va semblar molt bonic. Quan em va tocar recitar-lo em vaig posar molt nerviosa i vàrem necessitar un parell de preses. Finalment, però, va quedar molt bé.

En resum, crec que ha estat una bona experiència i m’ha encantat!

Catalina Pizà, departament de català

El mes de juny es varen celebrar les proves del nivell A1 de l’EOI.

Les proves, el·laborades per l’EOI, es varen realitzar a l’institut; a la part oral va haver un tribunal composat per una professora d’Alemany de l’EOI i de la professora d’Alemany del Joan Alcover.

L’examen va constar de 4 parts: comprensió escrita, comprensió oral, expressió escrita i expressió oral.

S’hi varen presentar 20 alumnes. Tots varen aprovar les parts de comprensió oral (quasi la totalitat dels alumnes amb excel·lent) i  també varen aprovar tots els alumnes la part d’expressió oral (12 un 60% amb excel·lent).

Dels 20 alumnes que es varen presentar, 14 (un 70%) han obtingut el mes de juny la certificació del nivell A1.

Des del centre volem felicitar a tots els alumnes que han participat pel seu entusiasme i coratge i per haver fet una passa important en la seva preparació acadèmica i laboral. També volem compartir amb ells la satisfacció personal que significa haver obtingut aquest resultats i donar molts d’ànims als que tenen parts escrites per recuperar el setembre. Aquests alumnes han estat molt a prop de l’aprovat i amb una petita empenta poden aprovar amplament les parts escrites.

Tot d’una que ens informin des de l’EOI quan es faran els examens de setembre avisarem els alumnes afectats; en qualsevol cas, es farà amb prou antelació.

I per acabar, expressar una vegada més la nostra alegria per l’èxit dels alumnes d’Alemany, que a més de representar un motiu de satisfacció per a ells mateixos, contribueix a reforçar la marca d’identitat del nostre institut: l’aposta per un ensenyament de qualitat, significatiu i per la pluralitat lingüística.

Sagrario Longas, departament d’Alemany