Els darrers dies abans de les vacances de Pasqua són especials al Joan Alcover. Són uns moments en els quals podem deixar de banda les classes i gaudir de la companyia i la bauxa de tota la comunitat escolar. Enguany, com cada any, dimarts sortírem d’excursió tot el centre cap a la muntanya i la platja i, dimecres, celebràrem la que ja s’ha convertit en una festa a la creativitat on cada any els alumnes demostren que són capaços de reinventar-se i escenificar unes ambientacions d’aula espectaculars.

Us desitjam unes bones vacances i us deixam amb les millors imatges:

[youtube_video]a6Ze-S0gCdo[/youtube_video]

Ps: Agraïm a Maria Antònia Mir, Marta Salom, Aina Massanet i Javier Osterlynck de 2n de batxillerat de Cultura Audiovisual l’esforç que han fet per tenir el vídeo dels millors moments enllestit per al mateix dia.

[youtube_video]_KhEiSTImjc [/youtube_video]

Dia 26 de març es lliuraren els premis de les Olimpíades de Química a les Illes Balears on hi participaren alumnes de 2n de batxiller. En la classificació per centres, l’IES Joan Alcover es classificà en quart lloc.

Enhorabona a tots els alumnes participants i professors!

Ps: al la fotografia teniu a Cristina Reche, Cristina Andreu, Lucía Ferro i Kevin Lucas, Agustí Vergés (professor de física i química), Juan Vizcaíno(cap de departament de Física i Química) i Aina Llabrés (directora de l’IES).

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esports ha obert el procés d’Escolarització per a l’any 2013-2014. Podeu trobar informació actualitzada a:

la pàgina web d’escolaritazació creada per la Conselleria

el weib

el telèfon 012

i a la nostra pàgina web.

El calendari que la Conselleria ha presentat per a l’escolarització del proper curs escolar és el següent:

2013-14_escolarització

 

Si teniu dubtes podeu passar per les oficines de la secretaria del nostre Centre.

Queti Gelabert, cap d’oficines de l’IES Joan Alcover

 

El passat dia 15 de març un grup de vint persones format per professors i amics del nostre centre feren una visita guiada al Convent de Santa Magdalena. En primer lloc els assistents reberen a l’interior de l’església les explicacions del professor de Llengües Clàssiques Pep Campillo, que feu una breu dissertació sobre la història del temple i comentà amb tot luxe de detalls les inscripcions llatines, que ornen el panteó de la Beata Santa Catalina Thomàs i la tomba on hi reposen les restes del cardenal Antoni Despuig. Seguidament, guiats per la monja Sor Natividad, visitaren les dependències del monestir, de les quals cal destacar la capella on es conserva el retaule gòtic de Santa Magdalena i la cuina on les monges de clausura elaboren diferents dolços artesanals seguint receptes tradicionals, com són les galetes de canyella, la coca de patata, la coca de plàtan i els panellets de Sta. Magdalena.

 

Amb el número guanyador de la loteria Nacional, l’AMIPA de l’IES Joan Alcover sortejà un ipad per  ajudar a subvencionar el viatge d’estudis a Portugal dels alumnes de 2n de batxiller. Gràcies a aquesta iniciativa s’aconseguí abaratir el viatge d’estudis fins a 350€ per una setmana amb totes les despeses incloses.

Fou una sorpresa per jo quan al final de l’entrenament de dissabte, després del sorteig , el meu amic David em va cridar i hem va dir que segurament havia guanyat el premi. En arribar a casa el primer que vaig fer va ser comprovar-ho i efectivament havia guanyat. Moltes gràcies a l’AMIPA de l’IES Joan Alcover.

Daniel Bujosa, 2n de batxillerat

[alert color=”blue”] ACTUALITZACIÓ: Els alumnes de Cultura Audiovisual guanyen el primer premi del certàmen amb la seva sèrie de retrats en blanc i negre que podeu veure aquí. Enhorabona! [/alert]

Els alumnes de segon de batxiller de l’assignatura Cultura Audiovisual ens hem endinsat a l’aventura  del projecte de FOTOJOVE de l’ajuntament de Palma. Un concurs de fotografia que se celebra anualment i reuneix les millors imatges fotogràfiques realitzades a Mallorca per joves de fins a 22 anys. En aquest video us presentam una recopilació de algunes fotografies que hem presentat. Gràcies a aquesta optativa hem tengut la oportunitat d’endinsar-nos dins aquest inmens món de la imatge i descobrir nous llenguatges per expressar la nostra creativitat. eines per

Tot i que serà difícil repetir l’èxit de l’any passat en el qual l’IES Joan Alcover s’alça amb el primer premi gràcias la fotografia que podeu veure més avall de na Marina Calvo, estam contents de participar-hi i desitjam que gaudiu del nostre treball!

Marta Salom i Belén Villena, 2n de batxillerat

Photo1

 

 

THE FONIX 2013

Des del 2009, l‘IES Joan Alcover participa en el Concurs Interescolar d’anglès de les Illes Balears. Es tracta d’un consurs organitzat per International House Palma i per la Cambridge University Press. Compta amb el suport de la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, com a activitat organitzada en el marc del Pla de la Tercera Llengua adreçat a la millora de l’aprenentatge de la llengua estrangera per part de l’alumnat de nivells no universitaris.

El concurs és una iniciativa que pretén complementar els plans de millora de la llengua anglesa als centres educatius balears i s’organitza amb la finalitat d’estimular i motivar l’aprenentatge d’aquest idioma, atesa la seva importància a la societat actual.

Més informació

Aquí teniu els noms d’alguns dels nostres finalistes i guanyadors d’edicions anteriors:

ALUMNES PREMIATS *

> > *2009*: S2   Aldred Schelesier Corrales 2n premi

> >              B1   Lluïsa Schelesier Corrales 3r premi
> >              B2   Elena Sánchez-Pastor Gomis 1r premi

> > *2010*: B1   Alvaro Morote. 1r premi
> > *2011* :B2  Joaquín Valente 2n premi

> > *2012*: S2 Ferran Pericàs Cladera 1r premi

> >              S4 Maria del Mar Costa Martorell 2n premi
> >              B2 Juan José Garau Luis 5è premi

I els participants d’aquesta edició que aniran a la fase territorial són:

S1    Clara Picazo Vergara
S2    Blanca Bennassar Aleñar
S3    Aina M Costa Martorell
S4    Marina Canaves Canals
B1    M del Mar Costa Martorell
B2    Sara Caputo

Bona sort a tots!

 

Bàrbara Tomàs, cap del departament d’anglès

Recentment, després d’un parèntesi d’alguns cursos, s’ha reinaugurat un nou servei de la biblioteca, que, a més del tradicional préstec de documents -llibres, còmics, CDs-, us ofereix la possibilitat de donar un llibre que ja heu llegit i no vos interessa conservar  bescanviant-lo per un altre d’entre els donats per altres persones.

Els llibres disponibles estan ubicats a l’entrada del centre perquè tothom hi pugui accedir més fàcilment.

Estaria bé que, dins el llibre que deixau, hi anàs una breu nota explicativa signada sobre quins aspectes vos han agradat més o a quin tipus de lector/a el recomanaríeu. D’aquesta manera, podríem aconseguir una cadena de lectors.

Josepa Gorries, coordinadora de normalització lingüística

L’IES Joan Alcover duu a terme un projecte de col·laboració amb l’Escola Oficiald’Idiomes (EOI) per tal que els alumnes que cursen l’assignatura d’Alemany puguinobtenir una certificació oficial de nivell de l’EOI.

Aquest projecte s’adreça als alumnes que cursen 4t d’ESO i batxillerat.
L’Escola Oficial d’Idiomes i el subdepartament d’Alemany de l’IES Joan Alcover handeterminant conjuntament, després d’haver fet una prova de nivell, que es prepararàels alumnes per a l’obtenció del nivell A1, equivalent al curs Bàsic 1 de l’EOI.
La participació dels alumnes en aquest projecte és voluntària i gratuïta, i l’alumne quevulgui obtenir una certificació oficial de l’EOI únicament haurà de pagar les taxescorresponents de l’examen.
En les seves hores habituals de classe, la professora d’Alemany prepararà els alumnesinteressats perquè estiguin capacitats per examinar-se segons les formes, els criteris iels nivells que s’imparteixen a l’EOI.
Això no suposarà cap increment de l’horari lectiu ni interferirà en la programació del’assignatura publicada a la pàgina web del centre.
Tant les proves escrites com les orals es faran a l’IES Joan Alcover amb la sevaprofessora d’Alemany, que serà qui les corregirà. A la prova oral també hi seràpresent un professor de l’EOI.
Us informarem properament del termini per formalitzar els drets d’examen, que seràprobablement a final de març.
Està previst que els exàmens tenguin lloc a final de maig.
Des la direcció de l’IES Joan Alcover, el subdepartament d’Alemany i l’EOI, trobamque es tracta d’una gran oportunitat per als alumnes d’aconseguir una acreditacióoficialment reconeguda dels coneixements assolits en l’assignatura i una eina queobre portes tant a l’àmbit acadèmic com laboral.
És per això que volem animar-vos a participar en aquest projecte, que s’acaba deposar en marxa i que consideram que és molt profitós per als vostres fills, atèsl’increment tan significatiu que ha experimentat l’alemany per al desenvolupamentprofessional i laboral dels joves.
Us saludam atentament,
Aina Llabrés Vich, directora, i Sagrario Longás Rey, departament d’alemany

El dia 30 de gener , amb motiu de la celebració del Dia escolar de la No-Violència i la Pau, ( DENIP) , l’institut Joan Alcover , amb la col.laboració de la Comissió Mediambiental, va organitzar un berenar solidari amb aportacions de professors i alumnes per tal de recaptar fons pel  “ Pa de Sant Antoni “ ( menjador social dels caputxins ).Es recaptaren uns “dolços i nutritius” 120 euros.

Aprofitam l’avinentesa per agrair a tots els membres de la comunitat educativa la seva participació .

A més a més, el pare  prior dels caputxins , ens ha fet arribar una nota d’agraïment per a tots nosaltres que està penjada al “racó verd “ de l’IES i que hem transcit al final de l’entrada

Novament gràcies a tots!

Bel Ripoll i Natàlia Soberats, Comissió Mediambiental

[blockquote_left] En nom propi i dels voluntaris del “Pa de Sant Antoni”, dels Caputxins, moltes gràcies benvolguts professors i alumnes del Joan Alcover per la vostra aportació de 120€. Gestos com el vostre humanitzen el nostre món, que bona falta li fa. Que acabeu de passar un bon curs. Una abraçada. P. Pep M. Segarra Palma,06-02-13 [/blockquote_left]