Els dies, 12, 19 de desembre i 9 de gener, el Departament d’Orientació conjuntament amb na Pilar Agustí varen organitzar un curset de Formació d’Alumnes Mediadors.

El objectiu del curset era formar alumnes perquè puguin formar part del Servei de Mediació de l’IES Joan Alcover, servei que ja com ja sabeu tenim l’orgull d’oferir en el centre des de fa ja almenys 8 anys.

Els alumnes formats com a mediador són:

  • Yousra Bounsir Guerra ( 1 ESO A)
  • Javier Rodríguez Higuero ( 1 ESO B)
  • Luís Ferreiro Carbonell ( 1 ESO B)
  • Gabriel Rodríguez Pardo ( 2 ESO B)
  • Olga Zaginey ( 3 ESO A)
  • Enric Alvira Moranta ( 4 ESO A)
  • Claudina Aires Pinto ( 4 ESO B)
  • Nayeli Tejeda Luna ( 1 ESO B)

Aquestes són les seves opinions:

 “Enguany any m’he presentat a un curs de mediadors, i m’ha parescut fantàstic! Han estat tres dimecres, amb na Pilar Agustí com a instructora. Primer vam dictar les normes (que recordàvem cada classe), i vam fer pràctiques. Després el segon dia vam mirar un vídeo d’una mediació per saber com ho hauríem de fer. I el darrer dia vam representar un mediació. No hi havia molta gent, encara que era molt variada. Ha estat una experiència inoblidable, i estic impacient per estrenar-me com a mediadora!”

[one_fourth] “La mediació és una ajuda o una via més fàcil per a la gent que tenen un conflicte i volen donar-li una solució” [/one_fourth][one_fourth]“És una manera (la mediació) en què dues persones poden arribar a un acord sense recórrer a la cap d’Estudis per solucionar els problemes entre ells.”[/one_fourth][one_fourth] “He trobat el curset interessant i útil per solucionar problemes.” [/one_fourth] [one_fourth_last] “He après que el diàleg és una eina per solucionar problemes o conflictes entre dues  o més persones.” [/one_fourth_last]

 

L’IES Joan Alcover comença l’any posant en marxa una nova pàgina web. El motiu principal que ens ha impulsat a dur endavant aquest projecte ha estat la necessitat de crear un canal de comunicació més obert i dinàmic per a tots els membres de la comunitat escolar. Un canal més àgil i complet que es converteixi en element cohesionador i dinamitzador de les activitats del centre i de les relacions entre els seus membres.

Tota la comunitat educativa està convidada a participar-hi perquè sigui un servei viu i proper, on pugueu compartir experiències, idees i projectes a més d’estar informats sobre l’organització, estudis i activitats que du a terme el centre. A més a més, podeu estar al corrent de les darreres notícies a les xarxes socials, Facebook i twitter, o directament al nostre blog de notícies. També podeu visitar el nostre arxiu de vídeos del youtube o veure’n una selecció a la secció mèdia de la web i, si voleu saber quins són els propers esdeveniments, us podeu subscriure a l’url del nostre calendari.

Com a directora de l’IES Joan Alcover aprofit aquesta oportunitat per desitjar-vos un bon començament d’any amb salut i il·lusió per seguir fent feina tots plegats.

Cordialment,

Aina M. Llabrés, directora de l’IES Joan Alcover