Aquest passat dijous 27 d’Octubre, els alumnes de 2n de Batxillerat de Psicologia vam viure una experiència molt enriquidora i divertida. Va venir a l’institut Germán Rehérmann, hipnoterapeuta i hipnotitzador d’espectacles, el qual ens va oferir una conferència sobre l’hipnosi i seguidament va aconseguir hipnotitzar quatre alumnes de la classe. Ens va deixar totalment al·lucinats!

La conferència va començar amb una petita introducció on Germán va explicar en que consisteix la seva professió com a hipnotitzador i els seus usos més generals. En el seu cas, a part de treballar cada dimarts al Cafè Barroco com hipnotitzador d’espectacles, la seva altre feina com a hipnoterapeuta es basa en aconseguir que la gent deixi de fumar, de prendre qualsevol tipus de drogues i que deixi de tenir ansietat, depressió o atacs de pànic. A continuació ens va fer realitzar un primer exercici de hipnosi bàsica a tots els alumnes i a la professora. L’activitat consistia en tancar els ulls i concentrar-mos molt profundament amb el que deia Germán. Havíem de tenir els dits d’ambdues mans creuats entre ells, i imaginar-mos que de cada cop les mans esteien més aferrades, més unides, totalment inseparables. De sobte va iniciar la compte enrere des de deu, i quan va arribar al zero a molts ens va costar desenganxar-mos les mans, ens vam quedar totalment sorpresos.

Després, va elegir quatre alumnes de manera voluntària i els va hipnotitzar. Va aconseguir que a na Mar (una de les alumnes seleccionades) tengues de cop i volta atacs de calor cada vegada que en Germán picava de dits, així com també li va fer creure que cada vegada que tornes picar de dits tendria moltes ganes d’anar al bany. Na Sònia (una altre alumne seleccionada) va fer que es tornes dura com una pedra, incapaç de doblar-se, i la va col·locar ajaguda damunt dues taules i ella es mantenia totalment rígida sense caure. Va ser molt graciós també, quan va aconseguir que na Marga (alumne voluntària) s’enamores del propi hipnotitzador i es poses gelosa cada vegada que en Germán xerrava amb una altre nina que no era ella, igual que també va fer que s’oblides del nombre sis i inclús del seu propi nom! Finalment el darrer que va ser hipnotitzat va ser Jaume, el qual li va fer creure que cada vegada que piques de dits tendria unes ganes enormes de fer esport i flexions, i així va ser!

Per acabar, volem agrair enormement a Germán per oferir-mos una xerrada tan entretinguda i deixar-nos totalment fascinats!

Cal destacar que recentment Germán ha escrit un llibre per aconseguir que la gent deixi de fumar,  el podreu trobar a la biblioteca de l’institut si hi voleu pegar una ullada, sembla molt interessant!

Mª Antònia Rosselló i Alba Vioque ( 2n Batxillerat)