A la fi va arribar el 19 de desembre. Un dia en què un grup de 2n de Batxillerat de l’institut IES Joan Alcover esperava amb ànsies des de feia un parell de mesos, un dia que seria el començament d’una de les millors experiències  de la nostra vida.

Aquest dia partíem cap a Berlín per emprendre un viatge, no només cultural, sinó també divertit, ple de moments fantàstics acompanyats de les nostres professores Mª Amparo Guardia Ruiz, Maria Sánchez Hernández i Augustina Vilaret. Tots ens vàrem dur una gran sorpresa en arribar… i es que els -5ºC típics dels països nòrdics que esperàvem atemorits s’havien convertit en 10ºC! Per tant, molta sort vàrem tenir amb el temps. A més a més, l’hotel estava molt ben situat, just en el centre devora l’estació de tren i del famós parlament. El primer dia ja vàrem gaudir d’un passeig nocturn per la ciutat, visitant un dels famosos mercadets nadalencs on hi havia molts dels plats típics alemanys, tendetes i qualque petita atracció.

A partir del dia següent començà la nostra visita guiada pels llocs més famosos de la ciutat: la visita al camp de concentració de Sachsenhausen, el passeig pel mur de Berlín, l’entrada nocturna a la cúpula del parlament,  l’observació detinguda de l’art urbà… També vàrem tenir la gran oportunitat d’entrar al “Pergamon Museum” on vàrem  contemplar la Porta de Babilònia i vàrem poder apreciar el bell bust de Nefertiti. No vàrem tenir temps per avorrir-nos i es que temps lliure tampoc ens faltà, però el més important és que a més de diversió vàrem aprendre moltes coses, gràcies als meravellosos guies que ens varen acompanyar durant els 5 dies, els quals ens explicaven la història de Berlín molt detingudament. El temps passà massa ràpid, tant que en un obrir i tancar d’ulls ja ens tocava acomiadar-nos de la ciutat. El darrer dia, el 23 de desembre, decidirem sopar tots junts a un restaurant italià on ens varen rebre amb els braços oberts i, en acabar, aquells que encara es veien amb força de caminar, varen anar al centre de la ciutat a contemplar la impactant decoració lluminosa del “Sony Center”.

Cal dir que hi ha moltes experiències que mai no oblidarem: els nostres companys que es perdien per la ciutat, les llargues nits a l’hotel… records que romandran en la nostra memòria i que difícilment es podran oblidar ja que un viatge d’estudis com aquest mereix ser recordat per tot una vida.

María Montaner Lemm, 2n batx