Fa unes setmanes, uns quants nins de primer i segon d´ESO de l’IES Joan Alcover vàrem anar a la VII Festa de les Matemàtiques, que se celebrava a Artà. Vàrem arribar allà devers les 10 i ens vàrem inscriure els 4 grups que participàvem; a continuació tots els alumnes inscrits vàrem passar al teatre, on ens varen explicar com serien les proves: teníem tres hores per completar cinc proves en grup i dues proves individuals. Després, en acabar, vàrem anar al teatre una altra vegada i vàrem veure un espectacle sobre bombolles fet per un professor de matemàtiques.

Quan va finalitzar l’espectacle matemàtic, ens varen dir els grups guanyadors (un dels quals va ser de 2n d’ESO del Joan Alcover), i fa només uns dies varen penjar a la web de XEIX (l’Associació de Matemàtics de les Balears) els guanyadors de les proves individuals, entre els quals estic jo. Els tres guanyadors individuals de segon d’ESO representarem Mallorca, a finals de juny d’enguany, a l’Olimpíada Matemàtica que es celebrarà a Saragossa.

A Artà jo m’ho vaig passar molt bé. Li recoman a tothom que li agradin les matemàtiques, ja que és una manera d’aprendre coses noves i resoldre problemes en grup que potser no hauríem resolt per separat.

Finalment, només donar les gràcies al nostre professor, Josep Bonnín, ja que ha dedicat molt de temps a la Festa de les Matemàtiques i gràcies a tota aquesta dedicació ha aconseguit un grup guanyador a la Festa de les Matemàtiques i un finalista per a l’Olimpíada Matemàtica. També donar l’enhorabona a tots els altres grups, que també es varen esforçar molt i segur que ho varen fer molt bé.

Maria Antònia Ferrer Martínez, del grup Els Voltors

2n d’ESO IES Joan Alcover