Al llarg d’aquest curs hem tractat temes com la geografia de les nostres illes, el nostre clima tan i tan envejat per altres territoris, la nostra emocionant i entretinguda història, també els personatges que han format part d’ella,… però el tema que més ens ha agradat ha estat el de les festes populars.
Mitjançant presentacions orals hem anat explicant les festes més conegudes i importants de les Balears: Sant Joan de Ciutadella, Sant Bartomeu de Montuïri, els Moros i Cristians de Pollença, etc.

Un dia vàrem tenir la sort de que, a part de comptar amb una presentació sobre la figura dels cossiers, la cap d’estudis Margalida ens mostràs el ball típic i la vestimenta dels cossiers d’Inca, idó ella n’és la dama!

Els cossiers d’Inca s’han recuperat en els darrers anys gràcies a Jaume Serra, qui se’n recordava de la música i les passes d’una cançó: l’Oferta, i també gràcies a un grup de joves amb empenta cultural. Aquests cossiers són sis homes, que vesteixen d’un color diferent cada un i ballen dirigits per una dama, la qual vesteix de blanc.

La vestimenta d’aquests és molt el•laborada i gràcies a na Margalida la poguérem apreciar ben d’aprop.  Fins i tot, dos companys es posaren les robes; un de dama i l’altre de cossier, i intentaren imitar el ball original.

Tot i no aconseguir que els hi sortís a la perfecció, vàrem riure i ens ho passàrem molt bé!

Aina Roig, 1r de batxillerat