Si ho recordau, fa un parell de setmanes informàvem de la nostra anada al Teatre de Barra amb els alumnes de Literatura Catalana. Les crítiques escrites en aquest mitjà avalen l’èxit d’aquesta sortida.

Però això no és tot. Vàrem tenir la immensa sort de conèixer l’escriptor i director d’una de les obres. Aquesta trobada ha resultat molt profitosa, ja que poguérem parlar una estona amb Ferran Bex sobre la representació d’Interruptus i, posteriorment, després de comentar-la a classe, ens hi poguérem posar en contacte via mail. Les possibilitats d’interpretació que ens suscità l’obra ens permetérem parlar i aprofundir sobre qüestions com el punt de partida del text, les motivacions i profunditat dels personatges, les directrius marcades a l’hora de realitzar la representació, entre d’altres.

Aquest diàleg ha estat molt ric, ja que hem comptat amb un professional del sector. El que potser no sabíeu és que estam parlant d’una jove promesa del món audiovisual de ca nostra. Aquesta és una mostra del seu currículum. Potser a algú li pot interessar seguir les seves passes…

Ferran Bex neix a Palma el maig de 1986. Després de llicenciar-se en Comunicació Audiovisual a la UVIC, es va especialitzar en guió realitzant el Màster de Guió per a cinema i televisió a la UPSA i diversos cursos de guió i creació de sèries de televisió.

Ha treballat com a dialoguista i escaletista de la serie L’anell; guionista de plató i dialoguista a la serie Migjorn per a IB3 i guionista de la minisèrie Sombras de mi tierra, guanyadora del concurs de foment del INCAA — USAM (Argentina).

Recentment ha dirigit les peces de teatre curtes Zetta i Exa i Interruptus, que també ha escrit.

Des del Joan Alcover, doncs, continuarem seguint amb interès la seva trajectòria, que segur que serà igual de meritòria i notable.

Gràcies, Ferran, per la teva atenció!

Catalina Pizà, departament de Català