Representació: Antaviana” 

Al teatre Catalina Valls -Mostra de teatre escolar

17 Abril de 2013

Aquest dia estàvem tots molt nerviosos, encara que realment la majoria ens sabíem el nostre paper i el que havíem de dir. Quan vàrem arribar, el primer que vam fer va ser col·locar tot el material que havíem portat el dematí. Vàrem estar una mitja hora o uns 40 minuts. Després ens vam asseure a l’escenari per repasar escena per escena tota l’obra per resoldre dubtes o respondre les preguntes. A continuació ens vam anar a vestir i maquillar, a aquestes altures tothom estava molt emocionat. Amb nosaltres hi havia un home que es deia Alejandro, que ens ajudava amb tot el que necessitàvem; n’Antònia Mas, tutora de 3rA, que va venir per ajudar-nos; na Natàlia, que ens va ajudar moltíssim amb tot i na Pepa Gorrias, la nostra directora. Quan ens vàrem acabar de vestir i de maquillar vam pujar a l’escenari per realitzar uns exercicis de relaxació, més tard vam repasar els papers i les escenes. Van baixar la pantalla , de manera que podíem veure el públic que anava entrant i ens posàvem encara més nerviosos.

A les 20:00 van projectar un vídeo  mentre nosaltres ja ens col·locàvem en la nostra posició. Va començar l’espectacle amb l’escena “Adam i Eva” però sense Adam(!!!); en aquesta escena vam tenir un petit problema amb la música perquè n’Eva, sense voler, va fer el senyal. Ara tocava la meva escena, el “Naixement de l’Arlequí”: trobam que va sortir bastant bé i no hi va haver problemes amb la música o el temps. L’escena de “El jardí”,  va presentar un problema que va ser que no se sentia molt bé i no s’entenia massa; aquesta escena inclou: “noia deshonrada, lladre ric, lampista i els diversos”. L’escena de “La planta” va tenir molt d’ èxit com tots esperàvem i no hi va haver cap problema. L’escena de “La nina i l’àvia” va sortir bé també i no vàrem tenir problemes, excepte que tampoc se sentia molt bé. L’escena d’ “Antaviana” va sortir estranya perquè era en playback i hi havia vegades que ens oblidàvem del diàleg o ens equivocàvem. La continuació de l’escena de “La nena i l’àvia” i “La fada” van sortir bé i no vam tenir problemes amb el llum negre. L’escena de “La portera i el funcionari” va sortir bé però no se sentia massa i el públic no va entendre de què anava. L’escena de “La profecia” va sortir bé sense cap problema. L’escena de “La hiena” no va sortir com esperàvem perquè na Faustine es va quedar en blanc totalment i no va improvisar, però al públic li va agradar i els va fer riure. L’escena de “Nadal” també va sortir bé encara que els actors van improvisar; el que cal destacar d’aquesta escena és la manera en què el Pare Noel va entrar per la finestra, perquè la va rompre i això li va agradar molt al públic i va ser molt graciós, i que quan na Maria Montserrat cantava va estar a punt de caure de la cadira i també va fer molta gràcia. Després venia l’escena de “Depa Carel·li”, amb la qual vam tenir un problema: necessitàvem una pistola però havia  desaparegut i no la vam trobar per cap lloc, però per la resta va sortir bé. L’escena de “Les veus” crec que és la que pitjor va sortir amb diferència perquè faltava vestuari i “les veus” es van fer un embolic amb el que havien de dir.

En  general, aquest dia l’actuació no va sortir massa bé però ens va servir moltíssim i vam aprendre dels nostres errors, de manera que els podríem corregir per a la pròxima representació.

Carla Morte, 3r d’ESO