Sortida extraescolar nocturna amb alumnes de 1r de Batxillerat de l’assignatura de literatura catalana.

Dijous, 2 de maig, Teatre de Barra al barri de Santa Catalina de Palma.

En acabar, tenguérem l’ocasió de conèixer i parlar amb el guionista i director de l’obra Interruptus, Ferran Bex. Després de veure l’obra, sorgí molt d’interès i dubtes per aclarir determinades qüestions sobre el procés creatiu que l’autor s’oferí a contestar. (Continuarem informant…)

[youtube_video] jaDbUI_Cs6c [/youtube_video]

[one_half]

Teatre en petites dosis

El passat 2 de maig els alumnes de literatura catalana vàrem assistir a la segona edició del Teatre de Barra on una sisena de representacions teatrals eren escenificades a diferents bars de Santa Catalina.

Hi havia obres de diverses temàtiques, però nosaltres ens vàrem decantar per les obres Llengua amb tàperes, de David Mataró i Interruptus, de Ferran Bex.

La primera tractava d’una invasió de zombis a un petit poble de Mallorca on, una mestressa de casa intentava persuadir l’amo d’un bar que era necessari  fer-se amics dels zombis, per asegurar-ne la seva supervivència.

L’altra tractava d’una cita concertada per via d’una xarxa social en la qual una bibliotecària lluitadora, extravagant i segura de sí mateixa, en contraposició a un científic insegur, vergonyós i com es diria actualment, “friki”, es veien per primera vegada.

Els dos microteatres tengueren trets molt semblants, ja que els dos varen tenir un final inesperat per l’espectador i varen tractar dos temes, com són una cita per internet i la invasió dels zombis, d’una manera totalment natural i optimista, allunyada del nerviosisme i el pànic propis d’aquests dos esdeveniments.

I, malgrat el poc espai que hi havia als dos recintes i la dificultat per poder veure tots els detalls de les representacions, tots nosaltres vàrem compartir rialles i l’experiència d’haver vist dos dels millors microteatres. De fet, la guanyadora del concurs va ser Llengua amb tàperes i podem dir que som uns privilegiats per haver-la vista i poder fer-ne una crítica.

Les barres ja es preparen per a la propera edició del Teatre de Barra per octubre d’enguany.

Aina Mayol Alemany

 

[/one_half]

[one_half_last]

Apocal·lipsi dins un bar

Mai no s’han necessitat grans espais teatrals per representar grans històries. De vegades basta un simple bar com a escenari. La millor prova: la mostra de microteatre Teatre de Barra, on es poden veure obres curtes (que no pas petites) a diferents bars del carrer sant Magí.

Les dues obres que vaig tenir el plaer de veure tenien un punt en comú: què passaria si ens agafàs el tan pronosticat apocal·lipsi dins un bar?

Llengua amb tàperes, la primera de les obres, és una comèdia descarada on podem veure com seria una invasió zombi “a la mallorquina”, els tan gastats zombis serveixen d’excusa per veure la relació entre dos personatges: una catalinera de tota la vida i l’amo del bar. Però res no és el que sembla i, això ho puc garantir, riurem molt veient si de veritat es pot establir comunicació amb aquests éssers mig-podrits.

Interruptus, la segona obra, combina magistralment el romanticisme de les primeres cites amb una bona història de ciència-ficció: un físic amb idees un tant bàsiques sobre l’amor i una mica inepte social i una “femme fatale”  es coneixen a un bar després de concertar una cita a cegues per Internet i tractaran de conèixer-se mentre el temps es descontrola. Gran treball dels actors (especialment ella, a ell no el vaig poder veure tan bé com voldria per limitacions de l’espai del bar) per a una obra força original encara que amb un final, en la meva opinió, previsible.

En definitiva, va ser una tarda de teatre nou per a mi i que recomano a tothom que vulgui passar una molt bona estona.

Albert Valado Pujol

 

[/one_half_last]

Photo3